Jegyek

Redding nagyon készül hazai futamára

MotoGP
Redding nagyon készül hazai futamára
2014.08.27. 12:01
Érthető módon a GO&FUN Gresini Honda versenyzője, Scott Redding nagyon várja haza futamát Silverstone-ban. Reddingnek ráadásul különleges kapcsolatot ápol hazai közönségével, hiszen épp előttük szerezte élete első győzelmét még a 125-ben, amivel ő lett a valaha volt legfiatalabb nagydíj győztes.
 
Scott Redding élete első királykategóriás futamát teljesíti majd ezen a hétvégén hazai közönsége előtt. Jó emlékekkel térhet vissza hazájába, hiszen már kétszer láthatta meg elsőként a kockászászlót brit pályákon. Először 2008-ban nyerte meg a Brit Nagydíjat, az akkori 125-ös győzelmével ő lett a legfiatalabb nagydíj győztes, mivel mindössze 15 éves és 170 napos volt akkor. Ezt követően 2009-ben harmadik lett hazájában. Ezeket az eredményeket azonban még egy másik legendás pályán, a Donington Parkban szerezte.
Az a bizonyos első győzelem
 
Silverstone-ban legnagyobb sikerét a tavalyi szezonban érte el. Akkor a világbajnoki győzelemért folytatott harc közepette megnyerte a futamot. Ez lesz az az esztendő, amikor először ülhet MotoGP motoron otthon. Bár az RCV1000R teljesítményének nem igazán fekszik a silverstone-i aszfaltcsík, Redding nagyon várja már, hogy azon ülve teljesíthesse a vasárnapi 20 kört. A soron következő futamról a MotoGP hivatalos honlapjának nyilatkozott. „Mindenki mindig megkérdezi, hogy különleges-e a hazai verseny, és természetesen az. Ez az egyetlen alkalom a szezonban, hogy hazai közönségem előtt versenyezhetek, akiknek a támogatása nagyon fontos volt a 125-ben és a Moto2-ben. Hihetetlen volt először a pódium legfelső fokára állni a 2008-as Brit Nagydíjon, és tavaly ugyanilyen különleges volt nyerni a hatalmas tömeg előtt, vörös, fehér és kék bőrruhát viselve egy motoron, amin egy hatalmas brit zászló volt.”
 
„Körbemenni a kockászászló után és látni, hogy mindenki állva tapsol és éljenez, hihetetlen élmény volt. Most először versenyzem majd MotoGP motorral otthon, és már alig várom. Kemény hétvége lesz, mert Silverstone egy gyors pálya, és a motorerő az, amiben alulmaradunk a többi motorral szemben. De, mint mindig, olyan keményen nyomom majd, amennyire csak lehet és remélem, jó teljesítményt nyújthatok majd hazai közönségem előtt.”  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: