Jegyek

Reddingnek a MotoGP mentális oldala nem felelt meg

MotoGP
Reddingnek a MotoGP mentális oldala nem felelt meg
2020.06.14. 17:00
Korábbi csapatfőnöke szerint, a brit motoros számára a Superbike a legjobb hely, ahol versenyezhet.
 
Scott Redding korábbi csapatfőnöke, Francesco Guidotti szerint a brit versenyzőnek a MotoGP mentalitása nem felelt meg. Guidotti a Pramac Ducatinál volt a csapatfőnöke Reddingnek, és habár szerinte nagyszerű versenyző, de nem tudja elfogadni azokat a szabályokat, amik a MotoGP-ben szükségesek a győzelemhez, ezért a mostani helye a Superbike-ban sokkal jobban illik Redding személyiségéhez. Guidotti a Motorsport.com-nak nyilatkozott:

„Tehetséges versenyző, de a MotoGP kicsit szigorú volt a számára, mert nagy elkötelezettség és koncentráció kell hozzá. Scottnak nehéz volt elfogadni a kemény szakmai követelményeket. Ha pedig a legjobb akarsz lenni, bármilyen technikával is, akkor követni kell ezeket a szabályokat. Ő nagyon szabad szellemű, és nehezen fogadja el azt a profi hozzáállást, amire ma szükség van a MotoGP-ben. Talán a Superbike a legjobb számára, ott megfelelően érezheti magát.”

Guidotti továbbá beszélt még Toprak Razgatliogluról, és szerinte lehet rá esély, hogy a MotoGP-ben kössön ki a fiatal török versenyző: „Szerintem kipróbálhatná, még megfelelő korban van a váltáshoz. Ha sokat vár, elhalaszthatja a megfelelő lehetőséget. Még van pár éve, hogy döntsön, mielőtt túlságosan megszokja a Superbike közegét. Ha sokáig a Superbike-ban marad és nem sikerül nyernie, akkor elveszti a magabiztosságát, és nem lesz képes átváltani a MotoGP-re.”

Fotó: WorldSBK Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: