Jegyek

Rins: „Ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk”

MotoGP
Rins: „Ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk”
2020.02.10. 09:38
Elégedetten értékelte a sepangi tesztet a Suzuki spanyol motorosa, aki elmondása szerint sűrű, de biztató programot teljesítettek a három nap során.
 

A harmadik legjobb idővel zárta a malajziai kollektív gyakorlást Alex Rins, de az egykörös formájánál is meggyőzőbb volt a hosszabb etapokon mutatott tempója, amely talán az egész mezőny legjobbja volt. Nem csoda, hogy a Suzuki versenyzője optimistán értékelt Sepangot követően – szavait a SpeedWeek.com szakoldal idézi:

„A vasárnapi terv az volt, hogy kipróbáljuk a Michelin új abroncsait, és fussunk két rövid nyolckörös etapot, hogy összevessük a standard vázunkat az újjal. Nagyon gyorsak voltunk délelőtt, de egyúttal nagyon konstansak is, végig az 1:59-es tartományban mozogtunk. Valamelyest komfortosabban éreztem magam az új vázzal, de alaposan ki kell elemezniük a dolgokat a mérnököknek. Aztán pedig egy másik pályán is ki kell próbálnunk, hogy megerősítést nyerjen, hogy működik.”

Bár nem teljesen új motort vittek Sepangba, mint az Aprilia, de így is elég sok tesztelnivalójuk volt Rinséknek: „Meglehetősen boldog vagyok, mert javítottunk az egyéni legjobb időmön, valamint a versenytempón is. Sűrű három nap volt, rengeteg dolgot teszteltünk, beleértve két-három különböző vázverziót, felfüggesztéselemeket az Öhlinstől, a Michelin új abroncsait, valamint néhány elektronikai dolgot. Biztató volt” – mondta el a spanyol, hozzátéve, hogy az új váz például a féktávokon nyújtott stabilitás terén jelent előrelépést.

Rins azt is elárulta, hogy a Suzuki is dolgozik már a rajtokat segítő holeshot device-on, amelyet a Ducati már tavaly óta használ, a Yamaha pedig a mostani teszten vetett be először: a „kékek” vagy a soron következő katari teszten, vagy az évadnyitón rukkolhatnak elő vele. Mindenesetre annak is örül a motoros, hogy a GSX-RR alapvető erőssége, azaz a jó kanyarodás, szintén megmaradt. „Ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. A Suzuki által elvégzett munkának köszönhetően szerintem közelebb kerülhetünk az elejéhez” – zárta összegzését a tavaly két futamot is nyerő versenyző.

Fotó: Suzuki Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: