Jegyek

Rosenqvist két körrel a leintés előtt nyomta le O’Wardot

Egyéb autósport
Rosenqvist két körrel a leintés előtt nyomta le O’Wardot
2020.07.12. 20:38
A verseny legnagyobb vesztese Scott Dixon volt, miután csak a 12. helyen zárt.
 
Az időmérő edzés után következett a második futam Road Americán az IndyCar számára. Az élről induló Patricio O’Ward simán jött el a startnál, viszont mögötte Graham Rahal és Ryan Hunter-Reay autója is összetört (Will Power mindkét esetre eléggé rásegített, ezért meg is büntették), míg Conor Daly gépének első szárnya megsérült, így jött a pace car. Az újraindítás után Power állt félre, majd jött be a bokszba első szárnyat cserélni, valamint Oliver Askew is kijött abroncsokat váltani.

Az újabb restart során Alex Palou jött fel a második helyre Colton Herta megelőzésével, az eddigi három futamgyőzelmet bezsebelő Scott Dixon pedig már a negyedik helyen autózott. Az első kerékcserék után viszont a csapattársa, Felix Rosenqvist járt jobban, ugyanis a svéd átugrott két előtte autózót is, miközben az új-zélandit Alexander Rossi is megelőzte.  Az élen ekkor a korábban váltó Power állt O’Ward előtt, azonban a mexikói pár kör múlva kikerülte a riválisát, míg hátrébb Rosenqvist kapta el Palout, Marcus Ericsson pedig Dixont.

A második abroncsváltások hullámát a tegnapi győztes nyitotta, és sikeresen meg is előzte így Palout, valamint Hertát. O’Ward Rosenqvist rossz kiállása miatt pedig több, mint 10 másodperces előnyre tett szert az élen, amelyet a Chip Ganassi Racing pilótája elkezdett ledolgozni, míg Ericsson erős tempót diktálva egyre több pozíciót javított. A verseny végi utolsó kiállások után is O’Ward maradt az élen, végül pedig szoros csatában kis híján megszerezte első futamgyőzelmét a svéd riválisa előtt, viszont két körrel a leintés előtt Rosenqvist levadászta a mexikóit és megszerezte első győzelmét a sorozatban, az abroncsváltásokat remekül időzítő Alexander Rossi előtt. Mögöttük a remekül versenyző Ericsson, Herta, az eggyel több kiállást teljesítő Ferrucci, Palou, Takuma Sato, a címvédő Newgarden, és Charlie Kimball zártak a top10-ben. A futam talán legnagyobb vesztese pedig Dixon lett, aki zsinórban aratott három győzelme után csak a 12. helyen ért célba, miután szinte minden kiállása után pozíciókat vesztett.  

A futam végeredménye:
Fotó: NTT INDYCAR SERIES Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: