Jegyek

Rossi döntött: 2021-től a Mercedesnél versenyez

MotoGP
Rossi döntött: 2021-től a Mercedesnél versenyez
2020.04.01. 19:13
Az olaszok klasszisa 25 év után elhagyja a MotoGP-t, és átmegy az autóversenyzés királykategóriájába, ahol a hibrid-éra óta egyeduralkodó Mercedes-AMG tagja lesz.
 
A tavalyi év végén sokakban megfordulhatott, hogy Valentino Rossi és Lewis Hamilton gépcserés tesztje csupán marketingfogás volt, ám úgy tűnik komoly alapja volt a dolgoknak. A „Doktor” április 1-én jelentette be, hogy 2021-től kezdve elhagyja a MotoGP-t, és az F1-be igazol.Miután nem régen arról beszélt Rossi, hogy a futamok halasztása miatt, a folytatásról szóló döntése is csúszik, talán meglepő lehet ez a hirtelen bejelentés. Az azonban biztos, hogy az olasz már régebben is beszélt esetleges F1-be igazolásról, hiszen még a 2000-es évek második felében több teszten is részt vett a Ferrarinál, és több arra utaló jel volt, hogy a száguldó cirkuszba szerződik. Ez azonban akkor nem történt meg, viszont a MotoGP-ben kialakult mostani helyzet, azaz, hogy a Honda és Marc Marquez az év nagy részében szinte érinthetetlen, valamint a Yamaha már évek óta szenved, úgy tűnik elég ok volt Rossinak, hogy ezt az utat válassza.

A nagy kérdés viszont az, hogy ki lesz a kilencszeres világbajnok csapattársa a Mercedesnél, hiszen Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak a szerződése is 2020 végével lejár.


(Április bolondja… A cikkben olvasható hírek természetesen nem igazak, Valentino Rossi továbbra sem döntött a folytatásról, és a Mercedesnek sincs tervében egy ilyen merész lépést meghúzni.)

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: