Jegyek

Rossi és Vinales is bizakodó a misanói versenyek előtt

MotoGP
Rossi és Vinales is bizakodó a misanói versenyek előtt
2020.09.10. 19:44
A gyári Yamaha versenyzői a tavalyi eredmények alapján úgy érzik, hogy idén is a legjobb helyekért harcolhatnak Misanóban. Emellett Rossi elmondta, hogy Barcelonában érkezhet a hivatalos bejelentés a petronasos szerződésről.
 
A szezon első két hétvégéje után úgy tűnt, hogy jól alakulhat a 2020-as szezon a Yamaha számára, a következő futamokon viszont messze voltak a legjobb pozícióktól a japánok versenyzői. Maverick Vinales az ötödik, Valentino Rossi a hetedik helyen áll a bajnokságban, a misanói hétvégék előtt azonban mindkét versenyző bizakodó. Vinales tavaly a pole-pozícióból indulhatott a San Marinó-i Nagydíjon és a harmadik helyen ért célba, míg Rossi a csapattársa mögött a negyedik helyen fejezte be a futamot, ezért úgy vélik, idén is erősek lehetnek a misanói pályán.

„Remekül telt a két hetes szünet és sikerült felkészülnöm a misanói versenyre. Fizikálisan és mentálisan is jó formában vagyok, ezért ismét keményen fogom nyomni a hétvégén. Arra koncentrálunk, hogy a bajnoki helyezésen javítsunk. Optimistán és izgatottan állok a következő hetek előtt, tudjuk, hogy erősek lehetünk San Marinóban és Barcelonában is, ezért biztosra kell mennünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ezekből a hétvégékből. A következő két verseny olyan a csapatnak, mintha a hazai futam lenne, ezért mindent beleadok, hogy a legjobb eredményt érjem el.” – nyilatkozta Vinales.

A „Doktor” természetesen azért is nagyon izgatott, mert a hazai pályáján versenyezhet a következő két hétvégén: „A következő két futam Misanóban lesz. Mindig különleges ezen a pályán versenyezni, nagyon közel van az otthonomhoz, csupán 10 kilométer a távolság. Nagyon könnyen a pályához tudok jutni, nagyon kényelmes, hogy ilyen közel van a házamhoz. Tavaly erősek voltunk itt, ezért bízom abban, hogy jó eredményeket érhetünk el a következő két hétben. Éppen nem lett meg a dobogó tavaly, de ezúttal is a legjobb helyezésekért szeretnénk harcolni.”

A legutóbbi futam óta azt pletykálták, hogy Rossi a szezon végén visszavonul, és helyette Andrea Dovizioso lesz a Petronas Yamaha versenyzője 2021-től, a „Doktor” ezt azonban cáfolta: „Ez nem igaz. Csak vártunk a Yamahával, mert nincs okunk elkapkodni a dolgot. Nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz a Petronasszal. Talán Barcelonában érkezhet a bejelentés. Szerinte ez csak azért merült fel, mert ha az az interneten azt írod, hogy „Valentino Rossi visszavonul”, akkor azt rengetegen elolvassák. Szerintem ez az oka, de már rengetegszer elmondtam, hogy jövőre is versenyezni fogok.”

A kilencszeres világbajnokot arról is kérdezték, hogy a Yamaha miért nem vett részt a legutóbbi misanói teszten, erre a következőket felelte Rossi: „Én is ugyanezt kérdeztem a Yamahától, mert nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy Jorge (Lorenzo – a szerk.) lesz a tesztversenyzőnk. Őszintén szólva nem tudom. Néha olyan dolgok történnek a Yamahánál, amit nehéz megmagyarázni, ezért inkább őket kérdezzétek.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: