Jegyek

Rossi és Vinales is szenved a féktávokon

MotoGP
Rossi és Vinales is szenved a féktávokon
2020.08.14. 21:43
A spanyol azt is elmondta, hogy a motor teljesen máshogy viselkedik, mint Jerezben.
 
Valentino Rossi számára nem indult túl erősen a spielbergi versenyhétvége, ugyanis nem tudott egyelőre automatikusan bekerülni a Q2-be. Az olasz szavait a Crash.net szakoldal idézi ezzel kapcsolatban: „Ez a mai nap csak egy fél nap volt, mert délután nem voltak olyan a körülmények, hogy javítani tudjunk. Reggel elég nehéz helyzetbe kerültünk, és a top10 sem lett meg. Sokat kell még dolgoznunk a féktávokon, mert elég nehéz nagy sebességről megfékezni a motort. Nehéz helyzetben vagyunk, mert mindenki nagyon gyors, és sokan közel is vannak egymáshoz. A mai nap alapján azt mondanám, hogy Dovi, Pol Espargaro és a két suzukis lehetnek a legerősebbek, de mögöttük akár ott is lehetünk.”

A „Doktor” Quartaróval ellentétben elismerte, hogy a Yamaha biztonsági okokból lejjebb tekerte motorjainak fordulatszámát: „Igen gond van ezzel, de a végsebességünk sose volt igazán erős. Papíron a sok egyenes miatt elég nehéz helyzetben vagyunk itt. Van egy alapbeállításunk, amelyhez próbálunk ragaszkodni, de itt változtatnunk kellett rajta, mert erősebbek féktávok kellenek. Holnap megpróbálunk összehozni egy erős harmadik szabadedzést, mert kritikus fontosságú lenne a top10-ben végezni. Jelen állás szerint esni fog az eső, de nem lesz vészes a csapadék mennyisége, így talán sikerülhet is.”

A csapattárs láthatóan még jobban szenved: „Az érzés hasonló, mint Brnóban. Sajnos ugyanazok a gondjaink, de legalább sok kört teljesítettünk az első szabadedzésen. Csak rajtunk múlik, hogy tudunk-e javítani, de tényleg igyekszünk a lehető legjobb adatokat átnézve megoldásokat találni. A pályán egyébként erősnek éreztem magam, már csak kéne egy jó beállítás. Úgy gondolom, hogy akár még az élen is harcolhatunk.”

„Még mindig próbáljuk megérteni, hogy miért ennyire ingadozó a teljesítményünk. Nem érzem igazán jónak egyik abroncsot sem, ami elég fura, mert Jerezben nem volt gond ezzel. Olyan, mintha egy totálisan másik motoron ülnék. Próbálunk javulni, és ez a legfontosabb, de nincs meg a hátsó tapadásunk, sem a kigyorsításaink, emiatt pedig a kanyartempónk sem teljesen az igazi. Először a kanyarodásokat kell rendbe tenni, aztán jöhet a többi. Elég sok rossz dolog befolyásolja a teljesítményünket, és ez elég frusztráló. A következő két hétvégén remélhetőleg megtaláljuk a megoldásokat, ami a következő szezonokat tekintve is fontos. Számomra kritikus fontosságú, hogy a következő versenyre megoldjuk az itteni gondokat.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: