Jegyek

Rossi fiatalabbnak érzi magát a pénteki nap után, viszont...

MotoGP
Rossi fiatalabbnak érzi magát a pénteki nap után, viszont irigyli az F1-eseket
2020.09.11. 20:56
Maverick Vinales is optimistán várja a folytatást.
 
Úgy tűnik, hogy a Yamahának kedvező misanói aszfaltcsíkon Valentino Rossi ismét kezd magára találni, ugyanis ötödik lett a második szabadedzésen. Az olasz így értékelt a Motorsport.com és Crash.net szakoldalaknak: „Ausztriában úgy éreztem magam, mintha 50 éves lennék, itt viszont csak 30-nak érzem magam. Misanóban tavaly is gyorsak voltunk, de ettől még közel sem volt biztos, hogy ez az idei szezonra is igaz lesz, mert a többiek teszteltek itt. Szerencsére úgy tűnik, hogy versenyképesek lehetünk itt is, emiatt pedig fiatalabbnak érzem magam.”

„Jó volt a péntek, mert erősebbek vagyunk Ausztriához képest, és harcolhatunk a legjobb helyezésekért. Ez a helyzet sokkal motiválóbb számomra. A tempóm nem rossz, de a dobogó megszerzéséhez még javulni kell. Vélhetően képes leszek még azért fejlődni, mert pár tized benne maradt a köreimben. Keményen dolgozunk továbbra is, de a kezdés nagyon rendben volt, hiszen ötödik voltam a második szabadedzésen.”


Az olasz csapattársa, Maverick Vinales hasonlóan optimista: „Kiválóan éreztem magam. Az első szabadedzésen az egykörös tempóra, míg délután a versenytempóra koncentráltam. Jó volt a ritmusom, és a kifutásom végén egészen jó köridőket raktam össze. Az időmérős szimulációt használt első abronccsal teljesítettem, holnap viszont bevetek egy frisset is. Elég boldog vagyok, mert eddig jó munkát végzünk itt Misanóban. Fontos, hogy jól felkészüljünk a versenyre, mert sokan elég gyorsak lesznek. Ma mindenesetre én jól éreztem magam, és azt a cél tűztem ki magam elé, hogy rajttól célig a maximumomat nyújtsam.”

Rossit emellett a szezon során először beengedett szurkolókról, és a Mugellóban versenyző F1-esekről is kérdezték: „Remek látni a szurkolókat, mert sokat hozzátesznek az atmoszférához minden sportnál. Nincsenek sokan, de ez is jobb, mint a semmi. Tudom, hogy ez a 10000 jegy körülbelül öt óra alatt elkelt, szóval a MotoGP olyan, mint egy Pink Floyd- vagy U2-koncert. Jövőre remélhetőleg már normálisabb bajnokságot teljesíthetünk.”

„Elég irigy vagyok, mert mi nem versenyzünk idén Mugellóban, pedig sokunk szerint a világ egyik legjobb motoros pályája, és nagy eséllyel autókkal sem lehet rossz. Vezettem már ott kétszer F1-es autót, ráadásul egyszer vizes pályán, és hihetetlen volt, pláne a Casanova/Savelli és a két Arrabiata kanyarok. Az Arrabiata 2-est F1-es autóval 275 kilométer per órával szinte totál vakon kell bevenni. Élvezni fogom az F1-es futam nézését vasárnap. Szerintem nekik elég szűk lesz ez a pálya, de odáig lesznek érte.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: