Jegyek

Rossi: „Jorge sok érdekes dolgot mondott a motorról”

MotoGP
Rossi: „Jorge sok érdekes dolgot mondott a motorról”
2020.02.08. 17:09
Már most értékes információkat tudott átadni a tesztpilótaként alkalmazott ötszörös világbajnok a Yamahának és a „Doktornak”, vasárnap pedig újra pályára gurul a spanyol. Eközben az olasz ma már jobban érezte magát a 2020-as motoron.
 

Jorge Lorenzo 2016 végén hagyta el a Yamahát, amelynek színeiben kilenc MotoGP-s idény alatt három vb-címet szerzett, majd múlt héten kétévnyi ducatizás és a balul elsült repsolos kitérő után visszatért hozzájuk tesztversenyzőként. A spanyol a shakedown utolsó napján pályára is gurult, s így tesz majd vasárnap, a hivatalos kollektív teszt harmadik felvonása során is, így újra a mezőnnyel együtt fog körözni az ötszörös világbajnok.

Valentino Rossival összesen hét évet töltöttek el csapattársként és komoly riválisként, most azonban Lorenzo tesztpilótasága révén végképp ugyanazt a szekeret tolják. Rossi nem is tagadja, hogy a spanyol roppant hasznos lehet számukra: „Nagyon sokat beszélgettünk a napokban Jorgével, együtt dolgozunk, és nagyon sok érdekes dolgot mondott a motorról. Úgy vélem, rendkívül fontos, hogy holnap ő is a pályán lesz, mert szerintem segíthet nekünk fejleszteni a gépen” – idézi az olaszt a Crash.net szakoldal.

A kilencszeres világbajnok eközben tizedik lett a sepangi teszt szombati napján, de csak bő fél másodperccel maradt el a hozzá hasonlóan immár a 2020-as Yamahát használó Fabio Quartararótól. Rossi optimistábban is értékelt, mint pénteken: „Hihetetlen, mert mindenki roppant erős és gyors, ahogy mindig” – mondta a szoros eredménylistáról. „Nem vagyunk túl messze az elejétől. A második nap jobban alakult, mint az első, mert sokat dolgoztunk az új motoron. Több kilométerre van szükségünk, de ma találtunk valami jót, különösen a tapadás szempontjából, a versenygumikon futott tempó pedig elég biztató.”

„Szerintem ebben a motorban több potenciál rejlik, mint a tavalyiban, de tovább kell dolgoznunk, mert a többi gyártó is előrelépett, és főleg a Suzuki, a Ducati és a Honda mind erősnek tűnik. De úgy tűnik, jó irányba haladunk. Úgy gondolom, az egyenesbeli végsebességen kell dolgoznunk, mert azzal mindig küszködünk, de emellett a tapadással is vannak gondjaink, főleg hátul. Az új váz arra van, hogy ezen javítsunk, emellett a 2020-as Michelin-gumik is jobbak. Ez jó, de sajnos az abroncsok mindenki számára egyformák! Vagyis mi előreléptünk, de a többiek is. De jó irányba haladunk, és főként azon dolgozunk, hogy javítsunk a gumikopáson a futamok második felében.”


Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: