Jegyek

„Sargeant megmutatta, hogy egy igazi harcos”

Egyéb autósport
„Sargeant megmutatta, hogy egy igazi harcos”
2020.09.02. 19:07
A Formula-3 vezérigazgatója szerint a fiatal amerikaiban látszik a küzdőszellem, emellett azt is kiemelte, hogy mennyire izgalmas a széria.
 
Hamarosan véget ér a Formula-3-as bajnokság 2020-as szezonja, az egyeduralkodó pedig már oly sok éve a Prema Racing csapata, akik rendíthetetlenül haladnak az újabb címük felé, akárcsak a Formula-1-ben a Mercedes. Mögöttük viszont érdekes csata zajlik a második helyért a Trident és az ART Grand Prix között, ugyanis mindössze két fordulóval a szezon vége előtt kicsivel több, mint 20 pont választja el a két csapatot – a széria vezérigazgatója, Bruno Michel szerint a Premát már senki nem állítja meg:

„Már csak két hétvége van hátra a szezonból, és azt hiszem, hogy a Prema Racingnek már csak pár ponton múlik a 2020-as bajnoki cím” – idézi a vezérigazgató szavait az F3 hivatalos oldala. „Mind a három autóval pontot szereztek a versenyeken Belgiumban és további 56 ponttal gazdagodtak, plusz 188 pontos előnnyel vezetnek a legnagyobb riválisukhoz képest. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a Trident nem teljes szívből harcol, hiszen 55 ponttal távoztak Spából, szereztek győzelmet, egy harmadik és hetedik helyet a pénteki pole-pozíció után. A második versenyen nem voltak olyan erősek, de azért megmutatják, hogy velük is számolni kell. Az ő küzdelmük az ART Grand Prix-vel a bajnokság második helyéért szoros lesz.”

A pilóták pontversenyét jelenleg Logan Sargeant vezeti, aki tavaly a Carlintól igazolt az élbolyba. Az amerikai Oscar Piastrival vív hatalmas harcot a végső diadalért, Michel szerint ugyanakkor még semmi sincs eldőlve: „Logan Sargeant ismét megmutatta, hogy egy igazi harcos. Az első verseny után elvesztette az első helyet Oscar Piastrival szemben, és aznap nem tűnt igazán gyorsnak, viszont a másodikon már lenyűgözően ment, és vissza is vette a vezetést Piastritól. Kettőjük mögött David Beckmann még mindig közel van, de neki Liam Lawsonra is figyelnie kell, aki mindössze fél ponttal van elmaradva tőle a negyedik helyen, és Theo Pourchaire is bocsánatot nem kérve áll dobogóra és sok pontot szerez. Négy verseny van hátra és bármi megtörténhet!”

„Nem mellesleg Lirim Zendelivel is elégedett voltam, amikor végre megnyerte első F3-as versenyét, amihez már közel volt egy pár alkalommal. Az idény kilencedik győztese lett, ami már a rajtrács majdnem egyharmada, eddig 14 versenyző volt már pódiumon, és amikor ránézek a tabellára, huszonegyen szereztek már pontot. Ez megmutatja, hogy a 2020-as idény ismét nagyon szoros volt, és nem lennék meglepve, ha további versenyzők iratkoznának fel a pontszerzők listájára két hét múlva már Mugellóban.”


Fotó: Logan Sargeant / Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: