Jegyek

Schumacher hosszú idő után nyert újra az F2-ben

Egyéb autósport
Schumacher hosszú idő után nyert újra az F2-ben
2020.09.05. 17:38
Végig hiba nélkül vezetve győzött a 2019-es Magyar Nagydíj sprintfutama után a Formula-2-es kategóriában a német, Luca Ghiotto és Christian Lundgaard előtt.
 
Lewis Hamilton F1-es pole-pozíciója után a Formula-2-es főversennyel zárult a 2020-as Olasz Nagydíj programja, Callum Ilott-tal, Yuki Tsunodával és Luca Ghiottóval az első háromban. A rajtot követően Ilott tökéletesen eljött, Mick Schumacher pedig négy helyet is előrelépett és már a második helye találta magát, mögé Christian Lundgaard zárkózott fel. Hátrébb Nikita Mazepin azonnal támadta Roy Nissany-t, és az előzés végül sikerült is, az élen Schumacher ekkor már Ilott nyomába eredt, a 4. körben már támadóközelségbe is került a brithez képest.

Mögöttük a Tsunoda-Ghiotto-Lundgaard hármas vívott hatalmas csatát a dobogóért küzdve, amiből az olasz jött ki a legrosszabbul, ugyanis az első sikánt nem tudta bevenni, így visszaesett a hatodik helyre. A kiállások sorát a bajnokságot vezető Robert Shwartzman kezdte meg, őt követte Lundgaard, így ők visszaestek a mezőny végére. A 12. körben Ilott is kijött kereket cserélni, ám az autója kerékcsere után lefulladt, és rengeteg időt vesztett. A verseny feléhez érve a kiállások után Dan Ticktum uralta az első helyet mögötte Guanyu Zhouval és Jehan Daruvalával, majd ezután nyugodt körök következtek.

Ilott eközben folyamatosan zárkózott vissza, a 19. körben már a nyolcadik helyen volt, az élen pedig Schumacher vezetett három másodpercre az őt követő Lundgaard és négy másodperccel Ghiotto előtt. A német versenyzőt végül már senki nem állította meg, ezzel a 2019-es Magyar Nagydíj sprintfutama után ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett az F2-ben, a második Ghiotto, a harmadik pedig Lundgaard lett.

A főfutam végeredménye:

A bajnokság állása:

Fotó: Prema Racing / Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: