Jegyek

Shwartzman Tsunoda támadásait kivédekezte nyerte az F2-es...

Egyéb autósport
Shwartzman Tsunoda támadásait kivédekezte nyerte az F2-es futamot, Schumacher majdnem dobogóra állt
2020.07.11. 19:36
Az utolsó körök a hétszeres F1-es világbajnok fiáról szóltak.
 
Az esős F1-es időmérő után a Formula-2 főfutamával folytatódott a Stájer Nagydíj programja. A kategória mezőnye a nem csillapodó körülmények miatt csak biztonsági autó mögül kezdhette meg a körözést. Néhány kör után sajnos kicsit sem javultak a körülmények, ezért belengették a piros zászlót, és mindenki visszatért a bokszutcába. Nagyjából egy órányi várakozás után aztán végre csillapodni kezdett a helyzet, és a mezőny visszatérhetett a pályára, természetesen a safety car mögött.

Mivel nem volt állórajt, Yuki Tsunoda simán megtartotta az első helyét, mögötte pedig ekkor Guanyu Zhou, Callum Ilott és a Luca Ghiottót megelőző Jack Aitken haladtak. Kicsivel mögöttük Christian Lundgaard talált jó tempót, és pillanatok alatt levadászta Robert Shwarzmant, illetve a korábban említett olaszt, akit nem sokkal később az F3-as bajnok is megelőzött.

Néhány kör múlva elkezdett lassulni a mezőny, ezért megkezdődtek a kerékcserék. Érdemes megemlíteni Felipe Drugovichot, aki annak ellenére ment egészen jó tempót, hogy folyamatosan izzódtak a féktárcsái.  Végül a nem túlságosan elsietett, de nem is túlságosan késleltetett kiállások voltak a legkifizetődőbbek, ezért a kicsit korábban váltó Zhou könnyedén átverekedte magát az előtte lévőkön, a sokáig várakozó (vélhetően rádióhiba miatt) Tsunoda pedig csak Ilott mögé tudott visszatérni a pályára.

Az izgalmaknak ekkor még koránt sem volt vége, ugyanis a remek tempóban autózó Shwartzman egy elég szoros csatában átvette a vezetést a kínai riválistól, a Carlin japánja pedig visszaküzdötte magát a harmadik pozícióba, majd pedig Zhou levadászásával a másodikba is. Bár Tsunoda nagyon jó tempót diktált, Shwartzman végül kivédekezte a támadásait, és megnyerte az F2-es főfutamot. Mögöttük a remek tempót találó Mick Schumacher előtt éppen csak befutó Zhou zárt a dobogón. A top10-ben ezen a négyesen kívül Ilott, Lundgaard, Marcus Armstrong, a fordított rajtrácsos pole-t szerző Dan Ticktum, Jack Aitken és Sean Gelael zártak.

Az 1. futam végeredménye:
Fotó: Formula 2 Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: