Jegyek

Silverstone, csütörtöki sajtótájékoztató: Lorenzo továbbra...

MotoGP
Silverstone, csütörtöki sajtótájékoztató: Lorenzo továbbra sem adná fel, Redding sorsa eldőlt
2013.08.29. 23:11
A Brit Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón Silverstone-ban a bajnokságot vezető Marc Marquezhez a csapattársa, a Yamaha gyári csapatának duója, Cal Crutchlow és a helyiek nagy reménysége, Scott Redding csatlakozott.
 
Marc Marquez egyelőre még mindig ugyanaz a fiatal, újonc srác, akit a drukkerei megkedveltek, és ő ennek megfelelően latolgatta az e hétvégi esélyeit – még annak ellenére is, hogy az előző négy futamot egytől egyig megnyerte: „Majd meglátjuk, hogy mi fog ezen a hétvégén történni. A Moto2-ben általában küzdöttem egy kicsit. A 125-ösök között jól mentek itt a dolgaim, a Moto2-ben gyengébb voltam ezen a ringen. Tényleg meg kell várnunk az első edzéseket. Mint mindig, most is a legjobbunkat próbáljuk majd kihozni a csomagból. Minden esetre boldog vagyok, és jól érzem magamat. Első blikkre úgy tűnik, hogy élvezetes lesz ezen a pályán MotoGP-motorral versenyezni. Már nagyon várom, hogy kipróbálhassam. Nehezebb dolgom lesz, de vannak hosszabb egyenesek is, amelyek biztosan feltornásszák bennünk az adrenalin szintjét. Szerintem jó hétvégénk lehet.”

Marc csapattársa, Dani Pedrosa csak mostanában éri el a fizikai állapota terén a tökéletes szintet, és ez a tény őt magát is pozitív érzésekkel tölti el. A tapasztalt spanyol pilóta szerint ez lehet számára az augusztusi hónap versenye: „Fizikailag sokkal jobban érzem magamat, mint a múlt héten. A legutóbbi versenyen nagyon keményen küzdöttem, megpróbáltam a győzelemért harcolni, szóval a soron következő megmérettetés számomra és a csapat számára is sok szempontból is nagyon fontos lesz. Napról napra jobban érzem magamat, és lépésről lépésre egyre keményebben vagyok képes edzeni, szóval ez mindenképpen pozitív. Itt mindig vagy extrém hideg volt vagy pedig esett, tehát a gumik szempontjából ez egy nagyon összetett helyszín. Talán augusztusban most lesz a legkönnyebb dolgunk és még inkább képesek leszünk élvezni a pályán töltött időt.”
A Yamaha gyorsváltója egyelőre még mindig várat magára, ez pedig Jorge Lorenzo számára már-már létkérdéssé kezd válni. A fegyvere a jelenlegi formájában mondhatni alkalmatlan arra, hogy borsot törjön vele a gyári hondások orra alá, így pár versenyhétvégén belül elfelejtheti a bajnoki címet, ezzel pedig ő is tisztában van. Ráadásul nem csak a motor számít, hanem az is, hogy kinek miként alakul a sorsa a szezon ideje alatt. Lorenzo az ima és a türelem mellett a hét elején a kiegyensúlyozottság fontosságát emelte ki kulcsként – persze az sem mindegy, hogy valaki konstans első vagy konstans harmadik: „Megpróbálok versenyeket nyerni, mert Assen és Sachsenring után pontokat kell mentenünk, de mivel elég sok minden történik velünk, ez nem igazán lehetséges. Meg kell várnunk, hogy mi történik itt, egy másik kaliberű pályán, de leghamarabb csak szombaton bocsátkozhatunk jóslatokba. Jelenleg a győzelemre kell koncentrálnunk, és lehetőleg meg kell feledkeznünk a bajnokságról. Még mindig nem vagyunk azon a szinten, hogy elvárható legyen a győzelem, de a dolgok hirtelen változhatnak…és talán pont ezen a hétvégén…így nem kell változtatnunk a motivációnkon.”

Valentino Rossi az M1 nyergében még sosem gurult pályára Silverstone-ban. 2009-ig a Donington Parkban rendezték a Brit Nagydíjat, 2010-ben pedig éppen Silverstone előtt, Mugellóban törte el a lábát, ami miatt több versenyt is ki kellett hagynia, az azt követő két évben pedig Ducatival versenyzett. Már csak ezért is nagyon várja, hogy mit tud kihozni a soron következő feladatból: „Szerintem Silvertone szuper pálya. Nagyon jó, nagyon gyors, és nagy a MotoGP számára. Sajnos az első alkalommal, 2010-ben a televízióban kellett végig néznem a futamot, és bár már az előző két évben is nagyon kedveltem a pályát, nem voltam elég erős – szóval nincs valami sok jó emlékem innen. De ez lesz itt az első alkalmam a Yamahával, és remélem, ezúttal gyorsabb leszek.”

Cal Crutchlow, a Tech 3 Yamaha minden idők egyik legsikeresebb versenyzője a múltban mindig nagyon megszenvedett a hazai versenyeivel, volt, hogy meg is sérült, pedig a tempója akkor éppen erősnek látszott, de ezek a rossz emlékek nem fogják megakadályozni az idei kiemelkedő szereplésben: „Valóban jó érzés visszatérni ide, a hazai versenyemre, a Brit Nagydíjra, és Silverstone a tökéletes helyszín ennek az eseménynek a megrendezésére. Már nagyon várom, hogy belevágjunk ebbe a hétvégébe, minden versenyző szereti ezt a pályát, és rengeteg fan jár ki ide. Nincs okunk nem finomítani a dolgokon ezen a hétvégén, ki fogunk próbálni néhány várva várt dolgot, és megpróbálunk találni valamit Silverstone-ra. Technikás, és fizikailag is nagy megterhelést jelent, de itt mindig nagy az aszfalt tapadása.” Crutchlow a hazai pálya jelentette nyomást is megemlítette, majd a korábbi baleseteivel viccelődött. „Nem könnyű a Brit Nagydíjon versenyezni, mert ebből csak egy van egy évben, és annak a fickónak kellene lennem, aki a MotoGP élvonalában harcol, mindig magasak az elvárások, de egy kicsit kedvelem a nyomást, és nem tudom, miért nem lehetnénk igazán jók. Remélem, hogy szombaton nem a kórházban kötök ki, nagyon kedvesek voltak ott velem, de akkor sem akarok visszamenni, és viszontlátni őket! Ha képes leszek végigvinni a szombatot, akkor úgy gondolom, hogy jó vasárnapunk lehet.”
A Moto2-ben vigéckedő helyi hős, Scott Redding is csatlakozott a nagyokhoz, akik a királykategóriában tépik a gázt. Scott abban reménykedik, hogy a hazai szurkolókkal tömött lelátók előtt a győzelemig viszi a Marc VDS Racing Team motorját, különösen azok után, hogy bejelentette, 2014-ben a Gresini Honda versenyzője lesz, és egy produkciós Hondát fog hajtani: „Vezetem a bajnokságot, de szeretnék visszatérni a dobogó tetejére, és jó lenne erre éppen itt, Silverstone-ban sort keríteni, a hazai pályán, a hazaiak támogatásának segítségével. Soha nem tudhatod, hogy egy hétvége miként alakulhat, de nyilvánvalóan a bajnokságra kell gondolnod – attól függetlenül, hogy milyen helyzet alakul ki a versenyen. A jövőben így lesz ez Gresiniékkel is, ahol egy produkciós Honda nyergében fogok versenyezni. Remélhetőleg előnyt tudok majd kovácsolni a méreteimből, de természetesen most a bajnokság lezárásán van a legnagyobb hangsúly.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: