Jegyek

Slovakiaring, 2. futam: Ezúttal is totális Citroën-dobogó...

WTCR
Slovakiaring, 2. futam: Ezúttal is totális Citroën-dobogó Loeb vezetésével, Michelisz nagyot mentve a 8.
2015.06.21. 14:37
Mindössze három és fél kört kellett várni arra, hogy a Citroënek az élre álljanak! Ezúttal Sebastian Loeb vezette sikerre a francia márkát, megelőzve Pechito Lópezt, és Yvan Mullert. Michelisz Norbi versenyét majdnem márkatársa, Monteiro tette tönkre, de szerencsére a Zengő Motorsport hondája óriási csatában a 8. helyen ért be.
 
A második futamot Jaap Van Lagen kezdhette meg az élről a Lada örömére, mellőle Gabriele Tarquini remélhette, hogy egy dobogós helyezéssel véget vet a Honda szlovákiai átkának. A második sorból Chilton, és Ma, a harmadiból Valente, és Catsburg várta a lámpák kialvását. Michelisz Norbi autóját hamar rendbe tették a Zengő Motorsport szerelői a bal első defekt után, így egy miatyánk elmondása közben csak bízhattunk benne, hogy Norbi eléri a kockás zászlót, lehetőleg pár értékes pontot gyűjtve.

A rajtot Tarquini kapta el a legjobb ütemben, de Loeb, és López valami örült rajtot vett: az első kör közepén már a második-harmadik helyen álltak. Michelisz Norbit feltartotta a lefulladó Mato Homola, de aztán gyorsan ráérzett a ritmusra: kettőt előzve a 11. volt az első kör végén.
López hamar átlépte Tarquinit

A Citroëneket nem lehetett megállítani, Tarquinit hamar üldözőbe vette a Loeb-López-Muller hármas. Őket Valente, Van Lagen, és Huff követte. A harmadik kör elején Loeb át is vette a vezetést a veterán olasztól, akit egy körrel később López, és Muller is faképnél hagyott. Három és fél kör elég volt a Citroënek előretörésére!
Michelisz tartotta magát a 11. helyen, közelítve Chiltonhoz. Az élen Loeb kényelmesen tartotta megszerzett előnyét csapattársaival szemben, Pechito alatt pedig alaposan csúszkálni kezdett a C-Elysée. Monteiro, és Ma is egyre inkább elkezdett Norbihoz közelíteni, szerencsére a versenybírák egy üldözőt leráztak: Ma kapott áthajtásos büntetést hibás rajt miatt.

5 körrel a vége előtt Muller egyre agresszívabban kezdte el Lópezt támadni, aki kis túlzással többet ment keresztbe, mint egyenesen. A nyolcadik körben Monteiro szállt bele Michelisz Norbiba a hármas kanyar féktávjánál: az óriási ütés ellenére Norbi meg tudta fogni az autót, és pozícióvesztés nélkül folytatni a küzdelmeket. A versenyigazgatóság azonnal elkezdte vizsgálni az incidenst.
Monteiro végül nem járt túl Norbi eszén

A portugál azonban nem adta fel, és továbbra is a Honda Civic sarkában maradt. Tom Chilton is meglátogatta a sóderágyat, ami végül a Chevy vesztőhelye lett. Az utolsó körhöz érve Loeb már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, így Marokkó után idei második futamgyőzelmét aratta, megelőzve Pechito Lópezt, és Yvan Mullert. Tarquini legjobb hondásként a negyedik lett, Valente az ötödik, Van Lagen a hatodik pozícióba fejezte be a szlovákiai hétvégét. Michelisz Norbi hatalmasat harcolva az utolsó körben, végül a 8. lett, ami némi gyógyírt jelenthet az első futamon elszenvedett balszerencsére.
Loeb Marrakech után újból ünnepelhetett

Folytatás a jövő hétvégén, amikor is a franciaországi Paul Ricard pályára látogat majd a WTCC mezőnye.
A boldog győztesek
 
A második futam végeredménye:

1 Sébastien Loeb  FRA  Citroen C-Elysée 11  
2 José María López  ARG Citroen C-Elysée 11 3.188 
3 Yvan Muller  FRA  Citroen C-Elysée 11 7.626 
4 Gabriele Tarquini  ITA Honda Civic 11 12.144 
5 Hugo Valente  FRA  Chevrolet RML Cruze  11 16.266 
6 Jaap Van Lagen  NED Lada Vesta 11 16.634 
7 Mehdi Bennani  MAR Citroen C-Elysée 11 18.793 
8 Michelisz Norbert HUN Honda Civic 11 30.442 
9 Tiago Monteiro  POR Honda Civic 11 30.691 
10 Tom Coronel  NED Chevrolet RML Cruze  11 31.666 
11 Nestor Girolami  ARG Honda Civic 11 32.150 
12 Stefano D'Aste  ITA Chevrolet RML Cruze  11 40.429 
13 Grégoire Demoustier  BEL Chevrolet RML Cruze  11 42.916 
14 John Filippi  FRA  Chevrolet RML Cruze  11 45.517 
15 Mato Homola  SVK Chevrolet RML Cruze  11 45.690 
16 Tom Chilton  GBR Chevrolet RML Cruze  8 3 Lp. 
17 Nicky Catsburg  NED Lada Vesta 8 3 Lp. 
18 Rob Huff  GBR Lada Vesta 8 3 Lp. 
19 Ma Qing Hua  CHN Citroen C-Elysée 7 4 Lp. 

 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: