Jegyek

Stoner: „A Honda fiatal tehetsége nem akarta, hogy a...

MotoGP
Stoner: „A Honda fiatal tehetsége nem akarta, hogy a közelében legyek”
2020.06.10. 18:21
Az ausztrál világbajnok szerint, részben Marc Marquez miatt kellett távoznia 2015-ben a japán márkától.
 
Casey Stoner 2006-ban kezdte meg a királykategóriás szereplését az LCR Hondánál. Egy évvel később, 2007-ben azonban a Ducati gyári csapatához szerződött, és első évében az olasz márka egyetlen királykategóriás címét szerezte meg.

Miután a Ducati teljesítménye évről-évre kezdett visszaesni, Stoner úgy döntött, hogy csapatot vált, és 2011-től a Repsol Honda alakulatánál versenyzett. Velük is azonnal, az első évben világbajnoki címet szerzett, és 2012-es esztendőben is sikerült öt futamot nyernie, ám a szezon közepén megsérült, emiatt pedig nem volt esélye a bajnoki címre. Stoner 2012 végén visszavonult, de még három éven keresztül, 2013-2015 között a Honda tesztversenyzője volt.

Stoner a korábbi, szintén ausztrál MotoGP versenyzőnek, Chris Vermeulennek azt nyilatkozta, hogy a Hondától való távozásában Marc Marqueznek is nagy szerepe volt, írja a Motosport.com. A Repsol Honda eredeti terve az volt, hogy Casey Stoner mellé szerződtetik Marc Marquezt a 2013-as szezonra, ám az ausztrál visszavonulása ezt teljesen megváltoztatta. Stoner ugyan a csapatnál maradt, mint tesztversenyző, de Vermeulennek azt mondta, hogy „a Honda fiatal tehetsége kissé kiszorított, mert nem akarta, hogy a közelében legyek”, ezért pedig távozott a japánoktól, és a Ducatinak segítette a munkáját 2016-tól 2018-ig.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: