Jegyek

Stoner ismét krónikus fáradtságtól szenved

MotoGP
Stoner ismét krónikus fáradtságtól szenved
2019.12.03. 19:08
A visszavonult kétszeres világbajnok egy podcastban beszélt arról, hogy képtelen sporthobbijainak hódolni, mert túlságosan kimerítené már egy egynapos gokartozás is.
 
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül
! (x)

Casey Stoner már aktív motoros pályafutása során is küszködött krónikus fáradtsággal, amely miatt több versenyt kénytelen is volt kihagyni. Azt akkor a laktózérzékenységével hozták összefüggésbe, viszont most a Rusty’s Garage elnevezésű podcast friss adásában arról beszélt a 2012 végén visszavonult versenyző, hogy újfent kijöttek rajta a szindróma tünetei, s ez meggátolja abban az ausztrált, hogy kedvenc sporthobbijainak hódoljon:
 
„Már több mint egy éve nem voltam gokartozni” – mesélte Stoner Greg Rust műsorvezetőnek. „Nincs erőm hozzá már. Nincs erőm egy napig azt csinálni, mert akkor egy hétre kidőlök. Nem igazán csinálom azokat a dolgokat manapság, amiket szeretek, és ez kicsit frusztráló. Szerintem már tíz hónapja nem húztam egy íjat sem.”
 

A kétszeres MotoGP-világbajnok elárulta: konkrét fizikai problémái is vannak. „Alapvetően a krónikus fáradtság miatt nem tudom egészségesen és fitten tartani magam. Problémám van a bordáimmal is, amik gyakran kiugranak, és ez kapcsolatban van a csigolyákkal. Már vannak szivárgó porcaim, azokból folyadék szivárog, amely nyomást gyakorol az idegekre, ami görcsöt eredményez, és aztán egy jó hétbe telik, mire újra elkezdhetem terhelni.”
 
A krónikus fáradtság miatt motorozni sem igazán tud Stoner: „A tavaly januári teszt óta néhány hete ültem először utcai motoron, amikor az USA-ban voltam a születésnapomon az Alpinestars eseményén. Motoroztunk egy keveset néhány sráccal, nem is erőltettük meg magunkat vagy ilyesmi, mégis alaposan kimerített” – fogalmazott az ausztrál klasszis, hozzátéve: az utóbbi néhány hónap gyógyszeres kezeléseinek köszönhetően már javult az állapota, de még mindig nagyon messze van attól, hogy normálisan tudjon edzeni vagy szabadidejében sportolni.
 
Fotó: Red Bull Content Pool
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: