Jegyek

Stoner: „Marc nélkül nincs olyan versenyző, aki a mezőny...

MotoGP
Stoner: „Marc nélkül nincs olyan versenyző, aki a mezőny élén áll”
2020.09.08. 20:53
A kétszeres világbajnok szerint Marquez nélkül nincs kiemelkedő versenzyő a mezőnyben, emellett pedig úgy gondolja, az idei év nehezen mondható világbajnokságnak.
 
Casey Stoner is elmondta véleményét a MotoGP idei szezonjáról, az ausztrál világbajnok szerint pedig nehéz egy egyértelmű favoritot kiemelni a mezőnyből, miután Marc Marquez sérülés miatt már négy futamot kihagyott az idei évben. Stoner szerint ez abból is látszik, hogy öt verseny alatt négy különböző győztes volt, és egyikőjük sem tudott folyamatosan a dobogókért harcolni. A kétszeres világbajnok szavait a Motorsport.com idézi:

„Marc nélkül nincs olyan versenyző, aki a mezőny élén áll. Ez látszik az eredményekből is, illetve a győztesek névsorából. Marc egy teljesen más szintre emelte a bajnokságot. Amikor én versenyeztem, akkor ott volt Valentino (Rossi – a szerk.), Jorge (Lorenzo – a szerk.) és Dani (Pedrosa – a szerk.), akik mindig a mezőny elején álltak. Most nincs olyan versenyző, aki minden hétvégén a mezőny elejébe tartozzon. Ez a sűrű szezon miatt is van, két verseny van egy pályán, és az első jó eredmény után sokan úgy gondolják, hogy a következő hétvégén is adott a jó szereplés. Nagyon furcsa helyzet, ez pedig folyamatosan felkavarja az erősorrendet.”

Stoner emellett azt érzi, hogy jelenleg nagyon kiegyensúlyozott a hat márka teljesítménye, és idén akár bármelyik csapat képes lehet a győzelemre: „Szerintem most bármelyik motorral lehet nyerni, nagyon hasonlók, csak pár dologban különböznek. De ez megint azért van, mert nincs a bajnokságban egy kiemelkedő versenyző. Én is így jártam a Ducatinál, viszont amikor nem volt jó a motor, nem a többiekkel foglalkoztam. Azzal kellett dolgozni, ami volt, és abból a legjobbat kihozni. Marc is ugyanezt csinálja, nem törődik másokkal, csak saját magával foglalkozik. Marc nélkül a Repsol Honda olyan, mint akik eltévedtek, és nem tudják megmutatni, hogy mit tud a motor.”

„A versenyek viszont nagyon jól alakulnak mostanában. Ez mindenkinek jót tesz a csapatoknál. Viszont nehéz az idei szezonra egyértelműen kijelenteni, hogy világbajnokság. Két verseny is van ugyanazon a helyszínen, és ha valakinek egy pálya fekszik, az nagy előnyt jelenthet. De maga a verseny az fantasztikus.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: