Jegyek

Stoner: „Szeretnék nagyobb szerepet kapni a MotoGP-ben”

MotoGP
Stoner: „Szeretnék nagyobb szerepet kapni a MotoGP-ben”
2020.06.08. 17:06
A korábbi kétszeres világbajnok ausztrál már szerepelt tesztversenyzőként is visszavonulása után, és most szeretne jobban részese lenni a MotoGP-nek.
 
Casey Stoner a Ducatival és a Repsol Hondával szerzett világbajnoki címet a MotoGP-ben, majd 2012 végén, mindössze 27 évesen visszavonult. Ezután a Hondánál, később pedig a Ducatinál is szerepelt tesztversenyzőként, és elmondta, miért nem folytatta az olasz márkánál, valamint arról is beszélt, hogy a jövőben szeretne nagyobb szerepet kapni a sportág életében. Stoner szavait a Crash.Net idézi:

„Mint tudjátok, a Ducatinál volt egy bizonyos szerepem. Előtte kipróbáltam a Hondánál, majd a Ducatival, de nem tudtunk megegyezni, ezért elváltak az útjaink. Úgy éreztem, nem tudom átadni nekik azt, amit szeretnék. Tudtam, hogy a versenyzők mit szeretnének és remekül dolgoztunk együtt. De néhány gyártónál látják az adatokat, és azt hiszik az a megfelelő irány, amit ők gondolnak, de ez néha nem egyezik meg a versenyzők kérésével. Ezért ez egy konstans harc volt, hogy a megfelelő dolgokon változtassunk az előrelépéshez. Így visszaléptem ettől a szerepemtől, de szerintem sok minden van még, amivel segíthetném a sportot. Nem megyek oda, hogy megoldást találjak valamire, de tudom, mire van szükség a győzelemhez, és ezt vissza tudnám adni a jövőben. Őszintén szólva, szeretnék nagyobb szerepet kapni, hogy lássam, mit tartogat a jövő a MotoGP számára.”

Stoner beszélt még Jack Miller Ducatis szerződéséről, és szerinte az ausztrál versenyző teljesen megérdemli a gyári ülést: „Jack nagyon éretté vált az elmúlt pár évben. Úgy tűnik mindenben egyre jobb, nagyon kiegyensúlyozott eredményeket ér el. Szerintem Jack remekül fog dolgozni a csapatnál. Úgy érzem a Ducati jó döntést hozott, azonban lehet, hogy nagyszerű lesz, de az is, hogy nem elég jó. Ezt nem lehet tudni. De örülök, hogy megkapta ezt a lehetőséget. Teljesen megérdemli. Azt viszont meg kell tapasztalnia, hogy a gyári motor nem lesz túl nagy előrelépés a mostanihoz képest. A Ducatinál nincs nagy különbség a gyári és a szatellit motor között. A különbség az lesz, hogy nagyobb támogatást kap. Ott lesznek mellette, minden szavára figyelni fognak, és a fejlesztés talán abba az irányba indul, amit ő szeretne. Kíváncsian várom, hogy láthassam, mire lesz képes. Nagyon örülök Jacknek és Ausztráliának, hogy újra gyári csapatban láthatjuk egy versenyzőnket.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: