Jegyek

Szavazás: Ki lesz a Superbike világbajnok 2014-ben?

Magazin
Szavazás: Ki lesz a Superbike világbajnok 2014-ben?
2014.01.20. 06:00
A másfél hónapos teszttilalom a múlt hét közepén véget ért, amely egyértelmű jele annak, hogy közeledik a Superbike világbajnokság 2014-es szezonnyitója. A Phillip Island-i futamokig már valóban csak alig egy hónap van hátra, így olvasóinkat arra kérjük, tippeljék meg, ki nyeri idén a világbajnoki címet.
 
A 2014-es esztendő számos változást tartogat a Superbike világbajnokság számára. A 27. szezonja előtt álló sorozatban ugyanis alkategóriaként bevezetik az új EVO géposztályt, amelynek szabályzata a tervek szerint 2015-től már minden indulóra érvényes lesz; új gyártóként már biztosan csatlakozik az MV Agusta és az Erik Buell Racing, a Bimota érkezése pedig már „csak” hivatalos engedélyre vár; a csapatok egy jelentős része pedig a tavalyihoz képest eltérő pilótafelállással vág neki az évadnak. Ennek megfelelően az erőviszonyok is nehezen megjósolhatok, mi mégis arra kérjük olvasóinkat, hogy alig egy hónappal a Phillip Island-i idényrajt előtt tippeljék meg, ki lesz a Superbike világbajnok 2014-ben.
 
Vajon az egyenlet egyik állandójaként tekinthető Tom Sykes számára sikerül a címvédés, amelyre legutóbb Carl Fogarty volt képes még 1999-ben? Vagy ezúttal Loris Baz bizonyul jobbnak házon belül a Kawasakinál? Esetleg az Aprilia új szerzeménye, Marco Melandri ér révbe, aki 2002-ben már nyert egy világbajnokságot az olasz márkával még a 250 köbcentis kategóriában? Netán az ő csapattársa, Sylvain Guintoli fog 2013-mal ellentétben egynél több futamgyőzelmet aratni, s ezzel a vb-címet is elhódítani? Vagy éppenséggel a Suzukihoz átigazolt tavalyi ezüstérmes Eugene Laverty lesz a végső befutó? Vagy őt is és a teljes mezőnyt is megtréfálja a brit Superbike bajnoki címmel a zsebében a csapathoz érkező Alex Lowes? Esetleg a Honda rukkol elő egy a tavalyinál jóval versenyképesebb csomaggal, megteremtve a lehetőséget Jonathan Rea vagy Leon Haslam számára az összetett trófea elhódítására? Vagy a bajnokság történetének legsikeresebb márkája, az előző szezonban csak szenvedő Ducati talál magára, s így a Chaz Davies, Davide Giugliano páros lesz a fő esélyes? Netán teljesen másé lesz majd a végső diadal?
 
Sok kérdés, amelyre csak a február 23-án kezdődő évad adhat választ. A fentebb említett szabályváltozások, új gyártók és csapatfelállások rendkívüli izgalmakat vetítenek előre 2014-re, ám idén is csak egy motoros nyerheti meg a pontversenyt. A kérdés tehát adott: ki lesz idén a Superbike világbajnok? A voksokat főoldalunk jobb oldali menüsávjában adhatjátok le. Köszönjük mindenkinek, akik részt vesznek játékunkban, s várjuk együtt a világbajnoki sorozatok közül hagyományosan legkorábban rajtoló Superbike szezonnyitányát!
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: