Jegyek

Tarquini: „Olyan, mintha a legjobban kidolgozott svájci...

WTCR
Tarquini: „Olyan, mintha a legjobban kidolgozott svájci órát vezetném!”
2013.07.13. 16:35
Gabriele Tarquini sok helyütt megfordult, és rengeteg kiváló versenyautót vezethetett már pályafutása során, de szombaton olyan élményben volt része, amitől még neki is tátva maradt a szája – a Honda első F1-es nagydíjgyőztes csodamasináját vezethette a legendás goodwoodi fesztivál első napján.
 

„Még a depóból kijövet sem vezethettem az autót, az első éles felfutásom jelentette az első métereimet vele” – kezdte a goodwoodi hill climb verseny első menései után Gabriele Tarquini, aki azt az 1964-es évjáratú F1-es Hondát vezetheti a rangos fesztiválon, amellyel Ritchie Ginther annak idején a Honda történetének első F1-es nagydíjgyőzelmét aratta. „Aztán beültem az autóba, és a szerelők beindították a motort – micsoda hang! Olyan jó hallani, és olyan eleven! Tényleg ki akartam venni a füldugómat, hogy tisztán halljam!” – ámuldozott az olasz, aki sok mindent látott, hallott már pályafutása során, de ilyet még nem.

„A hatsebességes váltó jó érzést nyújt, de lassan kell váltani vele, és a megfelelő fordulatszámra is figyelni kell, hogy zökkenőmentes legyen a váltás. Természetesen egy H-s váltóról beszélünk, és rég vezettem ilyen autót. Száraz kuplungos az autó, úgyhogy ezzel is nagyon finoman kell bánni, de minden nagyszerűen szuperál. A motorban olyan sok erő van! Ha belegondolok, hogy mindegyik pici henger csak 125 köbcentiméteres négy szeleppel, akkor olyan hihetetlenül kicsi az egész. Olyan, mintha a legjobban kidolgozott svájci órát vezetném!” – lelkendezett az első méterek megtétele után a korábban az F1-et is megjárt, jelenleg a gyári Honda színeiben a WTCC-ben versenyző pilóta.

„Ez egy 1964-es gyártású autó, úgyhogy érzem az igazi versenyszellemét azoknak az időknek. Különös érezni a sodró lendületét annak a korszaknak. Az ülések nem voltak annyira a versenyzőre szabva, és az övek sem olyan nagyok, mint ma, ezért a kanyarokban és a féktávokon is ide-oda mozgok a pilótafülkében. Ez egy lenyűgöző tapasztalat, és nagyon boldog vagyok, hogy először vezethettem a Hondának ezt a nagyon híres modelljét” – tette hozzá végül Tarquini, aki a gyári Honda hivatalos sajtóanyagában szólalt meg.   

A 51 éves pilóta holnap további élményeket gyűjthet majd a legendás autóval, hiszen vasárnap újabb felfutásokkal folytatódik a messze földön híres goodwoodi fesztivál.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: