Jegyek

Tarquini: „Sajnálom, de most tovább kell állnom”

WTCR
Tarquini: „Sajnálom, de most tovább kell állnom”
2012.11.26. 17:54
Gabriele Tarquini egy igazi szenvedélyes olasz, ha a munkájáról, az autóversenyzésről van szó, és mindig szívvel-lélekkel hajt a sikerekért a versenypályán, ám a fontos döntések meghozatalakor képes félretenni érzelmeit, és vérprofi módon csak az észérvek alapján dönteni. Ezért távozott az idei év végén a SEAT-tól, és ezért csatlakozott a gyári Honda projektjéhez.
 
Persze azért az is jelentett némi könnyebbséget neki, hogy lelkileg legalább annyira kötődik a gyári Honda csapat projektjét vezető olasz JAS Motorsporthoz és régi-új csapatfőnökéhez, Alessandro Marianihoz, mint amennyire a SEAT-hoz kötődött. Így aztán maradtak az észérvek: kell egy autó, amivel a vb-címért harcolhat. Tiszta sor.

„Azt már a szezon előtt is tudtuk, hogy idén sem lesz esélyünk harcba szállni a gyári Chevyk ellen és a bajnoki címért küzdeni, és ha így nézzük, akkor idén teljesítettem azt a maximumot, amit én most személy szerint elérhettem, hiszen a 4. lettem a bajnokságban, vagyis az első a nem-chevysek közül”- értékelte pozitívan saját 2012-es idényét a WTCC-ben Tarquini egy az Eurosportnak adott interjúban.
Előttem a jövőm…
 
A rutinos olasz ezután hozzátette: „Ráadásul a privát csapatbajnoki címet is megnyertük a Lukoil Racinggel, úgyhogy most a csapat főtámogatója a Lukoil is nagyon elégedett és büszke lehet, mivel év elején a csapatbajnoki cím volt a cél, amit kitűztünk magunk elé közösen, és a végén, az utolsó futamon ezt is kipipáltuk Makaóban.”

Makaóban, ami az utolsó hét év közös munka után az utolsó SEAT-os futamot jelentette a 2009-es világbajnok számára (legalábbis vélhetően hosszú időre az utolsót), aki elmondása szerint ugyan nehéz szívvel vett búcsút a spanyol márkától, ám döntése mellett nyilatkozatából is kitűnik: tudja, mikor kell a szíve helyett inkább az eszére hallgatnia.

„Nagyon boldog vagyok, hogy így tudtam búcsúzni a SEAT-tól, és a jövőben talán még dolgozhatunk majd együtt, hiszen én mindig is úgy éreztem magam a spanyol márkánál, mint egy családban. Másrészről viszont szükségem van egy olyan autóra, amivel a világbajnoki címért harcolhatok, ezért sajnálom, de most tovább kell állnom”- mondta el végül Tarquini, aki jövőre már a gyári Honda-istálló elsőszámú pilótájaként próbál majd harcra kelni a vélhetően a gyári kivonulás ellenére még minden rendkívül versenyképes Chevykkel a világbajnoki címért.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: