Jegyek

Tarquini: „Szeretem Argentínát, és varázslatos itt...

WTCR
Tarquini: „Szeretem Argentínát, és varázslatos itt versenyezni”
2013.07.31. 12:05
A mezőny többi tagjával együtt a JAS Motorsport is teljesen ismeretlen helyszín felé veszi az irányt a most következő hétvégén: a túraautó-világbajnokság első argentin versenyeire kerül sor vasárnap. A Honda olasz veteránja, Gabriele Tarquini izgalmas viadalra számít a Termas de Río Hondo versenypályán.
 
„Sok videót megnéztem a pályáról és ez egy jó aszfaltcsík: nagyon széles összehasonlítva sok másik dél-amerikai pályával, ahol versenyeztem, s emiatt nagy lesz a sebesség” – kezdi Tarquini csapata hivatalos előzetes sajtóanyagában. „Van egy nagyon hosszú egyenes a végén egy szűk kanyarral, szóval ott lesz lehetőség az előzésekre. Látható, hogy a rázókövek nem túl magasak, és mivel széles a pálya, arra számíthatunk, hogy több íven lehet majd haladni. Bizonyítottuk, hogy a Civic kezelhetősége és a fékezés első osztályú, és Argentínára ki fogunk próbálni néhány további felfüggesztési fejlesztést, szóval úgy gondolom, hogy ezek izgalmas hétvégét fognak eredményezni, s esélyt a Honda számára egy jó versenyre.”
 
Az argentin forduló a világbajnokság első tengerentúli hétvégéje lesz: az eddig lezajlott futamok helyszíne Európa és Marokkó volt. Argentína után még az Egyesült Államok, majd pedig a három távol-keleti (Japán, Kína, Makaó) következik még a versenynaptárban. Azok a pályák azonban már ismertek lesznek, míg a Termas de Río Hondo elnevezésre hallgató aszfaltcsíkra a mezőny nagy része a pénteki teszten fog kigurulni először. S bár a pálya maga a 2009-es világbajnok számára is új lesz, az olasz már versenyzett a dél-amerikai országban: „Szeretem Argentínát, és varázslatos itt versenyezni. 2010-ben vezettem egy Hondát a helyi hős „Pechito” Lópezzel. A Buenos Aires-i 200 kilométeres verseny volt ez, s a légkör elbűvölő volt. Szeretik a dél-amerikai versenyzést, s a rajongók bizonyosan kint lesznek.”

A JAS Motorsport főnöke, Alessandro Mariani a Civicek plusz súlyának megszűnését emelte ki a futam előtt: „Most újra a gyári alapsúlyon vagyunk, s ez jobb lesz az autóinknak. A célunk a szezon hátralévő részére, hogy minden versenyen folytassuk a kocsi fejlesztését, folyamatosan növelve a teljesítményt. Annyi pontot kell gyűjtenünk, amennyit csak tudunk azzal a céllal, hogy Gabriele-t visszajuttassuk a pilóták pontversenyének második helyére. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még csak a Civic első éve ebben a rendkívül versenyképes világbajnokságban, s nyertünk egy versenyt és szereztünk tíz dobogót az első évünkben. Emlékezve arra, hogy már 2012-ben a felvezető versenyeinken is értünk el dobogós helyezést, szeretnénk legalább még egy futamot nyerni a Civic-kel még az évad vége előtt.”
 
Ugyanakkor az idei szezon közben sem szabad elfeledkezni 2014-ről, hiszen jövőre érkeznek a teljesen új szabályok, s ezáltal a teljesen új autók. Éppen ezért Mariani beszélt a következő évadra való felkészülésről is: „Az új aerodinamikai sajátosságok teljesen megváltoztatják az autó karakterisztikáját, növelve a teljesítményt és még izgalmasabbá téve a műszaki kihívásokat. A mérnökeink és a tervező brigádunk teljes gőzzel dolgozik az új koncepción. Ez egy izgalmas időszak a csapat számára. Keményen nyomjuk a jelenlegi autóinkkal világszerte a jó eredményekért, s ezzel egy időben tervezünk és építünk egy futamgyőztes kocsit a jövő évre.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: