Jegyek

FRISSÍTÉS: Ticktumot kizárták, Ilotté a futamgyőzelem

Egyéb autósport
FRISSÍTÉS: Ticktumot kizárták, Ilotté a futamgyőzelem
2020.09.06. 11:51
Már a rajt után élre állt, és végig hiba nélkül vezetett a brit, a második helyre Callum Ilott, a harmadikra Christian Lundgaard ért oda.
 
A Formula-3-as mezőny második futama után a Formula-2 sprintversenye következett, melyet Louis Deletraz várhatott az élről, mögötte pedig Daniel Ticktum és a tegnap szerencsétlenül járt Callum Ilott startolhatott. Az öt piros lámpa kialvását követően Deletráz beragadt és visszaesett a második helyre, ebből adódóan Ticktum átvette a vezetést, Ilott viszont meg tudta tartani a harmadik pozíciót. Schumacher rajtolt még nagyon jót, a német versenyző az első kör végén már az ötödik helyért küzdött, ami végül sikerült is. Yuki Tsunoda autója a harmadik körben lelassult, és a japán ki is esett a versenyből.

Az élen Ticktum folyamatosan növelte az előnyét és már egy másodpercen kívüli távolságot épített ki Deletrazhoz képest, mögöttük viszont Schumacher és Guanyu Zhou vívott hatalmas csatát, kicsivel később a kínai versenyző Tsunodához hasonlóan lelassult, és ezzel gyakorlatilag vége is lett a versenyének. Féltávhoz érve a különbségek stabilizálódni látszódtak, a 12. körben Ilott előzte Deletrazt, a svájcit pedig Christian Lundgaard is támadta, a manőver végült sikerült is. A 18. körben virtuális biztonsági autót kellett elrendelni, ugyanis az első sikánban Roy Nissany öklelte fel Drugovich-ot, a brazil így azonnal fel is adta a futamot.

Az újraindítás után Ticktumot már senki nem tudta megállítani, Schumacher viszont megelőzte Deletrazt és feljött a negyedik helyre, a második-harmadikra Ilott és Lundgaard ért oda.

FRISSÍTÉS: Ticktumot kizárták, mivel nem tudott elegendő üzemanyagmintát adni, így Ilotté lett a futamgyőzelem, míg Mick Schumacer felépett a harmadik pozícióba.
A sprintfutam végeredménye:

Fotó: Dan Ticktum / Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: