Jegyek

Többen elégedetlenek a misanói újraaszfaltozással

MotoGP
Többen elégedetlenek a misanói újraaszfaltozással
2020.09.11. 22:13
Andrea Dovizioso viszont úgy érzi, hogy nem feltétlenül vár rossz futam rá.
 
Nem indul jól a Ducati hétvégéje hazai pályán, ugyanis Andrea Dovizioso négy márkatársával együtt nem tudott automatikus Q2-be jutást kiharcolni. Az olasz így nyilatkozott a pénteki napjáról a Crash.netnek: „Elég fura napom volt. Reggel nem éreztem jól magam a motoron az új aszfalt miatt, mert hiába a nagy tapadás a huplik miatt. Folyamatosan lassabbnak éreztem magam, mint amilyen tempóm valójában volt. Szombaton erősebbnek kell lennünk, de az a lényeg, hogy a versenyre teljesen felkészüljünk.”

Danilo Petrucci hasonló problémákat tapasztalt, viszont ő ezúttal befért a legjobb tízbe: „Jó napunk volt, és remek érzés volt hazai pályán menni. Az új aszfalttal megváltoztak a körülmények, mert sokkal több a tapadás, viszont sajnos a huplik gondot okoznak. Egész nap keményen dolgoztunk, hogy megoldjuk ezt a problémát, aztán délután találtunk is valamit. Már csak az a kérdés, hogy melyik abroncsokat vessük be a futamot.”

És akkor a szapulás: több versenyző is elégedetlen a misanói aszfaltcsíkon lévő huplik miatt. Íme, a különböző versenyzők véleménye:

„Borzasztóak a pálya egyenetlenségei még a leggyorsabb szektorokban is. Az viszont jó, hogy van tapadás, mert tavaly nem volt. Én viszont nem értem, hogy mi a francot csináltak az itt dolgozók, mert sokkal huplisabb lett, a motor pedig állandóan rázkódik” – mondta Jack Miller.

A kezével bajlódó Cal Crutchlow a következőket mondta: „Borzasztó a helyzet. A tapadás jobb, de kegyetlenek a huplik, pláne a 3-as kanyarnál és lefele jövet a hátsó egyenesben. Nagyon rázkódik a motor, és ez komoly gondot okoz. A kezem annyira felduzzadt, hogy nagyjából akkora, mint egy láb. A motoron nem éreztem rosszul magam, de az orvosok aggódnak.”

Takaaki Nakagami szinte ugyanazt a véleményt fogalmazta meg: „Hihetetlenül nehéz a huplikkal megküzdeni, mert a motor folyamatosan rázkódik rajtuk, és nem lehet a következő féktávokra figyelni. Sok időt azzal töltöttünk, hogy megoldást találjunk, de nem lett meg a motor egyensúlya. Sajnos túl nagy a probléma számunkra, és ha nem lesz megoldás, akkor nem fogok tudni célba érni vasárnap. 10 kör után nem fogom tudni magam a motoron tartani, úgyhogy ki kell találni valamit.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: