Jegyek

Tour De France-féle csapatverseny 2016-tól (Videók!)

WTCR
Tour De France-féle csapatverseny 2016-tól (Videók!)
2015.10.02. 17:10
A WTCC vezetői úgy határoztak, hogy a következő évtől kezdve a világbajnokságon résztvevő gyártók is összemérhetik egymással az erejüket. A Tour De France mintájára létrehozott küzdelem neve MAC3 (Manufacturers Against the Clock), azaz Gyártók az Óra Ellen.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

A MAC3-at az időmérő edzések után fogják tartani a következő szezontól kezdve, minden gyártól három-három pilóta vesz részt rajta. Az óra akkor indul, amikor az első autó áthalad a startvonalon (állórajtot követően) és akkor ér véget az időmérés, amikor az utolsó autó befejezte az előzetesen kiírt körszámot. Ez minden pályán 10 kilométernek megfelelő etap lesz, kivéve a Nürburgringen, ahol csupán egy kört futnak majd. A MAC3-at a pontversenyben utolsó helyen álló márka fogja kezdeni és az éllovasok lépnek pályára utoljára.

A leggyorsabb összidőt elérő együttes 10 pontot szerez a konstruktőri bajnokságban, a második nyolcat és így tovább kettesével lefelé, a hatodik helyezett egy ponttal gazdagodik – mivel jelenleg nincs ennyi gyártó a WTCC-ben, ez a pontszámítás utalhat arra is, hogy többen csatlakoznak jövőre a mezőnyhöz. Ráadásul a Chevrolet nem gyári résztvevőként nem állhat majd rajthoz a MAC3-ban.

Francois Ribero elismerte, hogy ennek a kezdeményezésnek az is a célja, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak a világbajnokságon résztvevő csapatok. „A gyártók mind azon a véleményen vannak, hogy a legfontosabb a konstruktőri világbajnoki cím. Paradox módon azonban a média szinte kizárólag az egyéni bajnokságra összpontosít. Ez az új formátum talán egy kicsit jobban rá fogja irányítani a figyelmet a márkákra.”

A MAC3-ban csak gyári csapatok indulhatnak majd, de ezeken belül nincs megszabva, hogy privát vagy gyári versenyző indul-e majd. „Példának okáért Mehdi Bennanit minden további nélkül odaállíthatja majd a saját csoportjába a Citroën a marrakechi viadalon” – nyilatkozta Ribero a touringcartimes.com-on.

Az alábbi videókban megtekinthető a MAC3 bemutatkozása, mások mellett Michelisz Norbi demonstrálja hondás csapattársaival az új kihívást.
Fotó: fiawtcc.com
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: