Jegyek

„Tsunoda előbb vagy utóbb megkapja az Alpha Tauri egyik...

Egyéb autósport
„Tsunoda előbb vagy utóbb megkapja az Alpha Tauri egyik ülését”
2020.08.24. 17:52
Dicsérő szavakkal illette a Red Bull junior-versenyzőjét az Alpha Tauri csapatfőnöke, Franz Tost, aki szerint a japán hamarosan az F1-ben fog kikötni.
 
A Formula-2-es bajnokság egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon a japán Yuki Tsunodát, aki már nem egyszer bizonyította érettségét a szériában. A 20 éves versenyző ugyan egyelőre csak egy futamgyőzelemmel rendelkezik, viszont példának okáért meg kell említenünk a 70. Évfordulós Nagydíj sprintversenyét, ahol végig türelmesen várva, a végén nevető harmadikként diadalmaskodott a premások ütközése után. Az Alpha Tauri csapatfőnöke Franz Tost úgy véli, hogy már nem kell sokat várnunk arra, hogy Tsunoda a Formula-1-ben kössön ki:

„Először is, a Red Bull és a Honda együtt támogatja Tsunodát, mivel ő egy fantasztikus versenyző, tehetséges és nagyon jó képességekkel rendelkezi” – idézi az osztrák szakembert a Motorsport.com szakoldal. „Ezt tavaly megmutatta a Formula-3-ban, és megteszi ugyanezt idén is. Emlékszem, még az osztrák versenyen esős időben vezette a versenyt, de sajnos rádióproblémák miatt túl későn jött ki gumikért és második lett, majd Silverstone-ban futamot nyert. Egyúttal a teljesítménye is folyamatosan javul, hiszen egyre tapasztaltabb lesz, és én arra számítok, hogy előbb vagy utóbb megkapja az AlphaTauri egyik ülését.”

A Carlin versenyzője is nyilvánvalóan a királykategóriában szeretne menni, de tudja, hogy még ehhez teljesítenie kell: „Természetesen győzelmekre van szükségem, mert eléggé sok pontot vesztettem a szezon elején. Szerintem, amire a legnagyobb szükségem van, az a konzisztencia, mivel Ausztriában nem szereztünk pontot, aztán egy második hely, majd megint semmi, és most pedig egy első hely. Ez nem konzisztens. Több győzelemre számítok a jövőben, és pontokra, aztán remélhetőleg 2021-ben már az Alpha Tauri egyik autójában versenyezhetek.”

Fotó: Yuki Tsunoda / Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: