Jegyek

Tsunoda Mazepin öt másodperces büntetése után lett a...

Egyéb autósport
Tsunoda Mazepin öt másodperces büntetése után lett a főfutam győztese
2020.08.29. 17:51
Nem a japánt intették le elsőként, de végül mégis ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára orosz versenytársa büntetése után.
 
A Formula-1-es időmérő és Lewis Hamilton pole.pozíciója után a Formula-2 főversenyével zárult a Belga Nagydíj szombati napja, Yuki Tsunodával, Nikita Mazepinnel és Nobuharu Matsushitával az első három helyen. A rajt után Tsunoda kicsit beragadt, Mazepint pedig azonnal támadta Matsushita, aki a Kemmel-egyenes végén megelőzte az oroszt. Mick Schumacher három helyet is javított, és a mezőny végén a Sean Gelaelt helyettesítő Jüri Vips is négy pozíciót lépett előre.

A 3. körben az élen Mazepin visszavette a második helyet MP Motorsportos versenytársától, akit mát Schumacher is támadott, végül sikeresen. Hátrébb is hatalmas csaták zajlottak, Matsushita folyamatosan esett vissza, ráadásul a pálya utolsó szektorában összeért csapattársával, Felipe Drugovich-csal, aminek következtében virtuális biztonsági autó volt érvényben. Az újraindítás után Tsunodát senki nem veszélyeztette, hátrébb azonban Guanyu Zhou előzte a premás Robert Swartzmant és Louis Delétrazt is.

A kötelező boxkiállásokat követően Zhou állt az élre Pedro Piquet és Daniel Ticktum előtt, majd ezek után nyugodt körök következtek egészen a 18.-ig, amikor is hatos csata alakult ki Luca Ghiottóval az élen, és jöttek az adok-kapok kombinációk. Öt körrel a vége előtt Tsunoda már Mazepin nyakában volt és mindent megpróbált annak érdekében, hogy visszaelőzze a Hitech-es versenyzőt, ami végül nem sikerült. A győztes Mazepin lett, de végül 5 mp-es büntetéssel sújtották, így Tsunoda ezzel bezsebelte a második F2-es győzelmét.

A főfutam végeredménye:

A bajnokság állása:

Fotó: Yuki Tsunoda / Twitter; Formula-2 / Twitter
 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: