Jegyek

Valenciában sem lesz ott a Honda RC213V-RS

MotoGP
Valenciában sem lesz ott a Honda RC213V-RS
2014.10.16. 10:14
Bizonyára sokan várták, hogy Motegiben bemutatkozik a Honda továbbfejlesztett Open gépe, ám a motor körüli csendből már következtetni lehetett rá, hogy az ígéretekkel ellentétben nem lesz ott a hazai nagydíjukon az RC213V-RS. Tegnap az is kiderült, hogy még a valenciai tesztre sem készülnek el vele.
 
Még május végén röppent fel a hír, hogy a HRC fejleszteni kívánja Open kategóriás motorját a 2015-ös szezonra. Az akkori elképzelések szerint az első ilyen versenygép Motegiben debütált volna, ahol azt az addig összetettben legjobb helyen álló Open hondás kapta volna meg. Ez alapján Scott Redding alatt már az RC213V-RS kellett volna, hogy dolgozzon Japánban, ez azonban elmaradt. A motor alapját egyébiránt a mostani gyári technika adja majd, azonban az úgynevezett seamless (zökkenőmentes) váltó biztosan nem kap benne helyet, valamint a Dorna egységes elektronikáját használja majd.
 
A motorcyclenews.com szerint a HRC ügyvezető alelnöke, Shuhei Nakamoto a legutóbbi hétvégén elismerte, hogy az év végi valenciai teszten biztosan nem lesz ott az új gép. Nakamoto szerint az első maláj teszt lehet az, ahol többek között az LCR újonca, Jack Miller és az Aspar Team friss szerzeménye, Eugene Laverty először birtokba vehetik az RC213V-RS-t.  Rajtuk kívül Nicky Hayden és Karel Abraham lesznek azok, akik ugyanilyen technikával vághatnak majd neki a 2015-ös bajnokságnak.
 
Az üggyel kapcsolatban Gino Borsoi, az Aspar Honda főnöke így nyilatkozott: „Olyan hamar szeretnénk kipróbálni az új motort Eugene-nal, amilyen hamar csak lehet, de nem tudjuk, mikor kapjuk meg. Remélem, tudunk vele tesztelni még a szezon vége előtt, de nem tudunk semmit a 2015-ös motorról. Azt hallottam, nem lesz kész a valenciai tesztre.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: