Jegyek

Valentino Rossi: „Számomra az, hogy odaérek a dobogóra és...

MotoGP
Valentino Rossi: „Számomra az, hogy odaérek a dobogóra és Marc mögött maradok, elfogadható”
2014.05.19. 12:11
Valentino Rossi Le Mans-ban idén harmadjára állhatott fel a dobogóra, ezúttal is a második lett, csakúgy, mint Katarban és Jerezben. A „Doktor” a cras-net-nek elárulta, hogy el tudja fogadni, ha Marc Marquez mögött ér célba, viszont úgy véli, csapattársa ebbe nem tud beletörődni.
 
Valentino Rossi idén harmadjára lett második, ezúttal a legendás francia versenypályán, a Le Mans-i Bugatti pályán érte el ezt az eredményt. Bár sokáig vezette a versenyt, az óriási iramban érkező Marc Marquezt nem tudta feltartóztatni. A 21 éves spanyol tehát továbbra is veretlen maradt, a kilencszeres világbajnok azonban ezt el tudja fogadni, az olasz szerint azonban csapattársa nehezebben veszi ezt az akadályt.
 
„Meg tudom érteni Jorgét, de én más helyzetben vagyok, szóval számomra az, hogy odaérek a dobogóra és Marc mögött vagyok elfogadható. Tudom, hogy harcolhatnék ellene, de ettől nyugodtabb vagyok” – mondta Rossi.  „Jorge számára ez más, ő nyerni akar. Tavaly Lorenzo néhány futama mély benyomást tett rám, karrierje legjobbjai voltak, ennek ellenére nem nyerte meg a bajnokságot. De idén Marc még tapasztaltabban motorozik, és jelen pillanatban technikailag kicsivel jobb a Honda a Yamahánál. Jorge számára ez frusztráló, és tudja, hogy szinte lehetetlen nyerni, és nem akar második lenni. Nem boldog, úgyhogy idén talán lehetnek gondjai”
 
Jorge Lorenzo szerint azonban ez nem így van, véleményét itt olvashatjátok.
 
 A kialakult helyzettel kapcsolatban egyébként Marquez is hasonló véleményen van, mint Rossi, szerinte sem tűnik túl vidámnak Lorenzo a motoron. „Szerintem a kulcs, hogy ha gyors akarsz lenni, érezd jól magad a motoron. Ahogy Valentino mondta, élvezi a motorozást. Ha élvezed, gyorsabb vagy” – mondta az eddig 100%-os Marc Marquez. „Úgy látszik, Lorenzo egy kicsit többet küzd a motorral, de úgy gondolom, talál majd egy megoldást, és ha újra elkezdi élvezni a motorozást, gyors lesz. De ha nem élvezed, ez lehetetlen.”
 
Az eddigi események alapján tehát kijelenthető, hogy Marc Marquez idén elképesztő formában van, a többiek egyelőre csak a második helyért küzdenek mögötte. Ami sokakat elkeserít, hogy a tavaly nagyon szépen hajrázó Lorenzo eddig nem tudta azt a formáját mutatni, amit 2013 második felében. A szurkolóinak azonban nem kell elkeseredniük, kedvencük biztosan nem felejtett el motorozni, ha fejben össze tudja szedni magát, egész biztos, hogy újra szép eredményeket ér majd el.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: