Jegyek

Vesti nyerte meg a piros zászlóval leintett futamot

Egyéb autósport
Vesti nyerte meg a piros zászlóval leintett futamot
2020.07.11. 11:11
A komoly esőzések miatt csak 15 kört tudott teljesíteni az F3-as mezőny.
 
Esős körülmények között kezdődött meg a Stájer Nagydíj szombati programja, méghozzá az F3-asok futamával. Az élről induló Frederik Vesti stabilan jött el a rajtnál, viszont mögé a négy helyet javító Lirim Zendeli jött fel, míg Logan Sargeant valamilyen kuplungprobléma miatt hátrébb csúszott. Néhány körrel később az egyre erősödő eső miatt Alexander Smolyar összetörte az autója elejét, és emiatt jött a virtuális biztonsági autós fázis. Az újraindítás után Clement Novalak járt hasonló módon, ezúttal viszont már a valóságos safety cart küldték a pályára.

Az újraindítás után eltelt pár kör, melyekben Oscar Piastri járt pórul, hiszen Oliver Caldwell átvette tőle a negyedik pozíciót. Úgy tűnt, hogy folytatódhat a futam, viszont Sebastian Fernandez és Roman Stanek balesetbe keveredett, ezért piros zászlóval meg kellett állítani a futamot, és a komoly csapadék miatt már újra sem indították el.

A top10-ben így Vesti, Zendeli, David Beckmann, Caldwell, Piastri, Richard Verschoor, Sargeant, Liam Lawson, Theo Pourchaire és a fordított rajtrácsos első rajtkockát megszerző Jake Hughes zártak.

A nap további programjának sorsa eléggé kétséges.

Az 1. futam végeredménye:
Fotó: Formula-3 Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: