Jegyek

Vialle és Geerts között nem változott a különbség...

Egyéb motorsport
Vialle és Geerts között nem változott a különbség összetettben, Cairoli és Gajser viszont átlépte Herlingset
2020.09.13. 19:25
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a holland megint sérülés miatt bukhatja el a vb-címet.
 
A harmadik faenzai fordulóval folytatódott a Motokrossz-világbajnokság 2020-as szezonja. Az MX2-eseknél a rajtot legjobban Jago Geerts kapta el, viszont Tom Vialle egy pillanatra sem hagyta megnyugodni, és az első kör végéig meg is előzte. A harmadik helyen ekkor Thomas-Kjer Olsen haladt, mögé pedig Roan van de Moosdijk jött fel. A következő körök viszonylag nyugodtan teltek, bár Maxime Renaux azért csak felküzdötte magát az ötödik helyre. A verseny feléhez közeledve, aztán a jobb tempót diktáló belga yamahás átvette a vezetést a KTM-estől, Renaux pedig megelőzte az előtte motorozó kawasakist, és feljött a negyedik pozícióba, viszont nem sokkal később elesett kétszer is. Geerts innen már simán behúzta a versenyt Vialle, illetve a végén nagyot csatázó Olsen és Jed Beaton előtt.

A második versenyen Vialle már a futam elején igyekezett meglépni Ben Watsontól és Geertstől, utóbbit viszont nem sokkal később megelőzte Jed Beaton. Mögöttük van de Moosdijk, Olsen és Renaux haladtak. Nemsokára Watson hibázott, és bukott három pozíciót, de más említésre méltó nem történt az élmezőnyben. A következő körökben a belga bajnoki kihívó felkapaszkodott a második helyre, de a francia riválist már nem tudta elkapni, így pedig a KTM-es behúzta a futamot, és ezzel együtt a nagydíjat is. A szokásos duó után Beaton, van de Moosdijk, Watson és Olsen következett a célban, Renaux viszont visszaesett a kilencedik helyre. Az élen álló kettős között ezzel a végeredménnyel nem változott a pontkülönbség.

Az MXGP-ben Jeffrey Herlings hiányzásával többen is esélyt kaptak arra, hogy a bajnoki címért harcolhassanak. Az első futam rajtját Jorge Prado kapta el legjobban, és bár Antonio Cairoli meg tudta előzni rövid ideig, nem sokkal később visszavette a vezetést. Az olaszt ezután Jeremy Seewer is elapta, így ő tudott Prado nyomába eredni. Hamarosan Tim Gajser is megtámadta a kilencszeres világbajnokot, azonban elakadt benne, így bukott ő és Evgeny Bobryshev, majd kicsivel később Romain Febvre is. A következő körökben Mitchell Evans megelőzte Alessandro Lupinót a negyedik helyért, de más egyéb komoly változás nem történt. Az utolsó percekben Seewer teljesen ráesett Pradóra, viszont ennek óriási bukás lett a vége, így Cairoli megelőzte őt. A spanyol KTM-es viszont innen már simán befutott a célba Cairoli, Seewer, Evans, Gajser és Arminas Jasikonis előtt.

A második verseny rajtjánál ismét Prado lépett meg a legjobban, viszont ezúttal mögötte Evans, Gajser, Cairoli, Seewer volt a sorrend, ám nem sokkal később az ausztrált bedarálta csapattársa és a kilencszeres világbajnok is, viszont utóbbit sikerült visszaelőznie egy rövid időre, aztán kénytelen volt megelégedni a negyedik hellyel, míg hátrébb Jasikonis bukott. Ezután a futam eseménytelenebb szakasza következett, majd a svájci javított egy helyet, a szlovén pedig elkezdte támadni a spanyolt a győzelemért. A hibázásra késztetés végül be is jött, így Gajser Cairolival együtt átvette a vezetést, valamint Romain Febvre, Seewer és Glenn Coldenhoff is megelőzte az első viadal győztesét. A futam végéig már nem volt változás az élen, így Gajser nyert, viszont Cairoli zsebelte be a nagydíjgyőzelmet, és összességében a több pontot ezen a versenynapon. Az olasz így már vezeti 7 ponttal a bajnokságot a szlovén előtt, és ami még fontosabb ennél az az, hogy mindketten átlépték a 2018-as világbajnok Herlingset.

Az MX2-es nagydíj végeredménye:
Az MXGP-s nagydíj végeredménye:
Fotó: MXGP Twitter
 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: