Jegyek

Vinales ezúttal egy másik beállítással próbálkozik a...

MotoGP
Vinales ezúttal egy másik beállítással próbálkozik a futamon, Rossi magabiztos
2020.08.22. 23:39
A spanyol nagyon kíváncsi arra, hogy ezúttal jobban sikerülhet-e számára a verseny.
 
Maverick Vinales a múlt heti pole-ja után ezúttal csak a hatodik helyet tudta megszerezni az időmérő edzésen. A spanyol most elárulta a Crash.net szakoldalnak, hogy ez többek között annak is köszönhető, hogy ezúttal sokkal inkább a versenyre próbálták csapatával beállítani a Yamahát: „Minden versenyhétvégén ugyanaz történik: a kvalifikáción jók vagyunk, a versenyen pedig rosszak. Egy olyan beállítást kell találnunk, amivel nem az egykörös tempóra koncentrálunk, hanem arra, hogy a versenyen képesek legyünk egy jó tempót tartani, melynek segítségével harcolni tudunk erős helyezésekért. Ezt meg kell próbálnunk, a verseny után pedig meg fogjuk tudni, hogy ez-e az a megoldás, amivel versenyképesebbek lehetünk-e, mint eddig.”

„Általában jó a tapadásunk a szabadedzéseken, de a versenyeken nagyon nehezen mennek a kigyorsítások, amivel az utolsó futamon is rengeteget szenvedtem. Meglátjuk, hogy az új beállításokkal ugyanolyan jól fogjuk-e érezni magunkat a versenyen, mint a szabadedzéseken.”


Valentino Rossi ezúttal is gyengébben szerepelt csapattársánál, azonban mintha még így is magabiztosabbnak tűnne: „Ma sajnos kétszer is hibáztam. A legrosszabb a reggeli volt, amikor a 9-es kanyarban túl mélyet fékeztem, és túl szélesen tudtam csak bevenni a kanyart. Ha nincs az a hiba, akkor megvan a Q2, úgyhogy elég sokba került ez a hiba. Az időmérő első szakaszában mindenki nagyon gyors volt, különösen Zarco, aki egészen az első sorig menetelt. Én sajnos hozzáértem a kanyar belsejénél lévő fehér vonalhoz, és elestem. Szerintem még nem volt tiszta minden Masia Moto3-as incidense után.”

„Gyorskörökön szenvedünk, de a versenytempónk elég erős. Szerintem maximum négy-öt versenyző van, aki egyértelműen gyorsabb nálam. Ez alapból nem a legjobb pályánk a Yamahával, mert nem túl jó a végsebességünk, így már ez is előrelépés.  A Suzukik jobbak itt, mert erősebbek a kigyorsításaik. Sajnos nálam néha előfordul, hogy kipörögnek a kerekek, és ez itt komoly hátrányt jelent. Próbálunk javulni, de mivel ez nem a legjobb pályánk, így akadnak problémáink.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: