Jegyek

Vinales: „Sokat javultunk a versenytempó tekintetében”

MotoGP
Vinales: „Sokat javultunk a versenytempó tekintetében”
2020.02.13. 08:29
Bár csak nehezen állta meg a sepangi teszt utolsó napján, hogy gyorskört fusson, végül hallgatott csapatára a spanyol, aki szerint komoly előrelépést tettek a hosszabb etapokon, sőt immár a csatákban sem érzi annyira gyengének magát.
 

Maverick Vinales mindössze a 18. helyen zárta a malajziai gyakorlás utolsó felvonását, és összesítésben is csupán 16. lett, de ennek az volt az oka, hogy a Yamaha versenyzője vasárnap nem is futott gyorskört, hanem végig a versenytempóra koncentrált. Márpedig a mezőny többi részének egybehangzó véleménye, hogy abban pedig az egyik legerősebb volt a spanyol, s ő maga is rendkívül optimistán értékelt Sepang után – szavait a Crash.net szakportál diézi:

„Nagyon bizakodó vagyok, mert elég sokat javítottunk a motoron az utolsó nap során, főleg a versenyt szem előtt tartva. Versenygumikon és versenybeállításokkal elég jó tempót futottunk, amit eléggé versenyképesnek is éreztem. Délelőtt mindenki felrakta a leglágyabb gumikat egy gyorskör érdekében, nem is tudom, én hogyan tudtam ennek ellenállni! Úgy voltam vele, hogy ’nem, nem, nem, én is akarom!’, de a csapat lenyugtatott, mondván, hogy azért vagyok most itt, hogy dolgozzak. Ezt is csináltuk, elég sokat dolgoztunk.”

„Még mindig nem a legjobb az érzés, de közeledünk, és ez a legfontosabb. Igyekszünk a legjobb beállítást megtalálni minden eshetőségre: ha nincs tapadás, ha túl sok a tapadás, szóval ez volt a legfontosabb, amin dolgoztunk. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen mindig a Moto2-esek után versenyzünk, amikor nem épp a legjobb a tapadás. De amikor a hosszú etapomat futottam, akkor is elég kevés tapadás volt, és láttam, hogy a legtöbben 2:00-s köröket futnak és nem tudnak az alá menni. Meglátjuk majd, hogy Katarban is hasonlóképp működik-e a motorunk.”

A tavaly két győzelemig és vb-bronzig jutó motoros előző évben rendre azzal küzdött, hogy a futamokon csak nehezen tudta átlépni riválisait, de Vinales úgy érzi, ebben is történt előrelépés: „Mindig vannak gyenge pontjaink, és olykor mások mögött féktávot venni nehézséget okoz, különösen teli tankkal, de ez is javul. Ezért vagyok elégedett, mert minden alkalommal egyre jobb leszek a féktávokon, és ez fontos, ha csatába kell keverednem: ha harcolnom kell, későn kell tudnom fékezni. Ebben javultunk, és persze némi plusz végsebesség is segít. Csatába keveredtem néhány másik motorossal, és úgy éreztem, meg tudom előzni őket” – mondta el a spanyol, aki az új gumik kapcsán hozzátette: valóban lehet, hogy valamelyest segítik a jól kanyarodó motorokat, de még pontosan ki kell ismerniük az abroncsok viselkedését.

Fotó: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: