Jegyek

Vinales szeretné, hogy Lorenzo több versenyre is beugorjon

MotoGP
Vinales szeretné, hogy Lorenzo több versenyre is beugorjon
2020.03.18. 15:13
A spanyol emellett a sérülése utáni felkészüléséről és a naptár érintő rengeteg változásról is nyilatkozott.
 
Maverick Vinales már akkor is nagyon örült, amikor kiderült, hogy a tavalyi év végén visszavonuló, és azóta a Yamaha tesztpilótájává avanzsáló Jorge Lorenzo szabadkártyával elindul a barcelonai hétvégén. A spanyol azonban hozzátette, hogy szerinte még több ilyen beugrásra lenne szükség. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Néha az a baj, hogy hétfőn a versenyek után (természetesen a tesztekre utalva- a szerk.) egyszerűen túlságosan felgumizódik a pálya, emiatt csalókák a köridők. Elég nehéz így pontosan felmérni, hogy a fejlesztések mennyire működnek. Szerintem nagyon fontos a Yamaha számára, hogy Jorge ne csak Barcelonában induljon szabadkártyával, hiszen ő versenykörülmények között próbálhatna ki újításokat.”

„Mindenki számára nehéz ez a helyzet. Nekem nem számít, hogy mikor kezdünk, hiszen ugyanúgy szinte teljesen végigmegyünk a naptár versenyhelyszínein. Az év emiatt nagyon zsúfolt lesz, mert be kell pótolnunk mindent, ami elmarad. Szerintem a szezon végi formám jó szokott lenni, így hátha ez kedvező lesz nekem” – mondta, amikor a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről kérdezték.

Vinales természetesen futamok hiányában edzésbe kezdett, ám ez nem sült el jól, hiszen egy bukást is elszenvedett Spanyolországban. Szerencséjére egyik csontja sem tört el, és már megkezdte a felépülést: „Nagyon keményen dolgozok, hogy ne legyen gond az erőnlétemmel. A célom, hogy az első futamot a lehető legjobb formámban kezdhessem meg. Motokrossz és supermoto gyakorlások is részei a programomnak, hiszen ezekkel is készülhetek a versenyzésre. A féktávokon kellene még szerintem javítanom, de tényleg alig várom, hogy elkezdjük az idényt. Készen fogok állni a kezdésre.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: