Jegyek

Visszapillantó: Holland TT – Visszatért a Yamaha

MotoGP
Visszapillantó: Holland TT – Visszatért a Yamaha
2019.12.24. 09:11
Elérkezett az év vége, és szokásainknak megfelelően idén is egyesével felidézzük a MotoGP-futamokat. Assenben a hangvillások örülhettek a győzelemnek – persze így sem volt minden fenékig tejfel…
 
Az őrült 2018-as futam után idén is komoly izgalmakra számíthattunk a Holland TT-n, ezúttal azonban valamelyest békésebb mederben haladtak előre az események a futamon. Alex Rins tört az élre a verseny elején, ám a suzukis hamar kicsúszott, így a Marc Marquez, Fabio Quartararo, Maverick Vinales trió vezette a mezőnyt. Közülük a spanyol yamahás mindkét ellenfelén áthámozta magát, majd el is lépett üldözőitől, így saját maga és a hangvillások első 2019-es sikerét aratta.
 
A dobogóra Marquez és Quartararo állhatott még fel, majd jött a vb-tabellán folyamatosan egyre nagyobb hátrányba kerülő Andrea Dovizioso. Franco Morbidelli ötödik helye is mutatja, hogy roppant erős volt a Yamaha Assenben, Valentino Rossi viszont ezt nem tudta kihasználni: a mezőny közepén bukott, és vitte magával Takaaki Nakagamit is, akinek a válla meg is sérült. És nem is ez volt a hétvége egyetlen sérülése, ugyanis még az edzéseken Jorge Lorenzo pedig csigolyáját törte, így közel két hónapig nem tudott versenyezni. A Holland TT összefoglalója ITT olvasható vissza, alább pedig mutatjuk a mozgóképes pillanatokat (a videók a YouTube-ra átkattintva indulnak!):

Fotó: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: