Jegyek

Zarco: „A gyári ülés álomszerű lenne”

MotoGP
Zarco: „A gyári ülés álomszerű lenne”
2020.09.02. 19:03
A francia versenyző örül, hogy továbbra is az olaszokkal versenyezhet, és igyekszik a legjobbját nyújtani, hogy jövőre Jack Millerhez csatlakozhasson a gyári csapatnál.
 
Johann Zarco a boxutcából rajtolt a MotoGP Stájer Nagydíján, miután büntetést kapott a Franco Morbidellivel történt ütközésért. A francia meg is sérült a balesetben, a csuklóját megműtötték, ami hátráltatta a versenyzésben, de Zarco összességében elégedett a második spielbergi hétvégével, szavait a Crash.Net idézi: „Jó vasárnapunk volt, jobb, mint amire számítottam. Esőt szerettem volna, ami végül nem jött meg, de száraz pályán is egész jót futamunk volt. A verseny első felében, úgy 15 kör után a csuklóm elég rossz állapotban volt, szerencse, hogy volt egy újraindítás. Jót tett a rövid szünet, a második rajtnál már szinte nem is éreztem fájdalmat. A csata remek volt a futam végén Fabióval (Quartararo – a szerk.), én az egyenesekben voltam erősebb, ő pedig a féktávokon. Ez kisebb nehézséget is okozott, akár 4-5 tizeddel is gyorsabb lehettem volna nála, de nem tudtam megelőzni.”

„Szombaton meglepődtem, hogy a fájdalommal együtt majdnem gyorsabb voltam, mint az előző hétvégén. A motor miatt tudtam előzni az egyenesben, de a második kanyarban igyekeztem a pálya bal szélén maradni. A hármas kanyarban aztán nagyon hamar fékeztem, így tudtam a pálya bal szélén maradni, de így könnyen vissza tudtak előzni a többiek.”

Az előző versenyhétvégén az is kiderült, hogy Andrea Dovizioso távozik a Ducati csapatától, Zarco helye pedig ezzel biztossá vált az olasz márkánál. A francia erről is elmondta gondolatait, amit a Motorsport.com szakoldal idéz: „Nagyon örülök, hogy a Ducatival folytathatom. Még el kell dönteniük a csapatok felállását, de a gyári motor az álomszerű lenne. Először is szeretnék a dobogókért harcolni, szeretném, ha kiegyensúlyozott lenne a teljesítményem, ezzel pedig kiérdemelni a gyári ülést. A csapat elveszíti Doviziosót, de ott van náluk Jack, és szükségük lesz még egy erős versenyzőre. Természetesen a gyári motor csodálatos lenne, de a fő, hogy a Ducatival maradhatok, mert pár hónappal ezelőtt csak azon gondolkodtunk az Avintiával, hogy ez egy nehéz év lesz, de jól teljesítünk a Ducati támogatásával. Ez nagyon jó a csapatnak, és most az én jövőm is biztosnak tűnik, ezért csak mosolyogni tudok.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: