Jegyek

Zarco azt gondolta, egyből gyorsabb lesz a Ducatival

MotoGP
Zarco azt gondolta, egyből gyorsabb lesz a Ducatival
2020.02.07. 18:13
Jobb kezdésre számított új csapatánál az Avintia Racing francia motorosa, a bolognai gyártótól kapott támogatással viszont már most elégedett.
 

Kalandos egy éven van túl Johann Zarco: tavaly a Tech3 Yamahától került a KTM gyári csapatához, ahonnan viszont a gyenge eredmények és az emiatti feszültségek okán idejekorán távozott, míg az idény utolsó futamain az LCR Hondánál szerepelt beugróként. Miután a Repsol nem őt, hanem Alex Marquezt választotta Jorge Lorenzo helyére, végül az általa eleinte lesajnált Avintia Racinghez került, amelynek színeiben a sepangi teszt első napján gurulhatott először pályára. A GP19-es Ducati Desmosedicivel másfél másodperces hátránnyal a 19. helyen végzett, és Zarco nem is titkolta csalódottságát:

„Hogy őszinte legyek, jobbra számítottam: azt gondoltam, egyből kicsit gyorsabb leszek ennél” – idézi a korábbi kétszeres Moto2-es világbajnok szavait a Motorsport.com szakoldal. „De úgy vélem, sokat tanultam: rengeteg, szám szerint 54 kört teljesítettem. Csaknem négy hónap kihagyás után, ami azért hosszú, sok dologból veszítettem. Nyugodtan kell maradnom, és végül egész sokat is fejlődtem. Fel kell mérnem a hibáimat is, valamint azt is, hogyan tudnék jobban motorozni a Ducatival: komoly potenciál rejlik benne, de egyértelmű, hogy másképp kell kezelnem a motorozásomat.”

Zarcót elsősorban azzal győzte meg a Ducati, hogy az eddiginél jóval nagyobb támogatást kap majd a gyártól az istálló, és a motoros szerint ez már most érezhető: „Igazi támogatást kapok a Ducatitól: odajönnek, információkat gyűjtenek, és gyakran elismétlik, hogy maradjak nyugodt, mert időbe telik, amíg tapasztalatot gyűjtök. Azt mondják, ne stresszeljem túl, és nem is szabad túlstresszelnem magam” – mondta el Zarco, akinek csapattársa, az istállónál már több éve szereplő Tito Rabat három tizeddel még a franciától is elmaradt pénteken.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: