Jegyek

Zarco Lorenzo példájából merít erőt a Ducatinál

MotoGP
Zarco Lorenzo példájából merít erőt a Ducatinál
2020.01.22. 15:02
Az idén az Avintia Racing motorjával szereplő francia szerint ha az egyedi stílussal rendelkező spanyol futamokat tudott nyerni a Desmosedicivel, ő is jól szerepelhet annak nyergében.
 
Johann Zarco hosszú huzavona után végül az Avintia Racingnél kötött ki a KTM-es szerződésbontását és az LCR Hondánál való beugrását követően. A korábbi kétszeres Moto2-es világbajnok egy 2019-es Ducati Desmosedicivel fog versenyezni idén, és bár korábban úgy nyilatkozott, inkább térne vissza a középső kategóriába, mintsem hogy a MotoGP sereghajtó csapatánál szerepeljen, végül Gigi Dall’Ignáék meggyőzték őt.
 
Ezt az olasz MotoSprintnek adott friss interjújában újfent megerősítette, hogy a Ducati általános igazgatójának szava nyomot annyit a latban, hogy felülírja korábbi álláspontját. Ráadásul a bolognaiak valóban nagyobb támogatást biztosítanak az idei évtől kezdődően az Avintiának, amely szintén bizakodással tölti el Zarcót. Viszont felmerül a kérdés, hogy képes lesz-e megülni majd a Ducatit, hiszen korábban többeknek is beletört ebbe a bicskája. A francia szerint viszont az utóbbi évek azt bizonyítják, hogy már jóval kezelhetőbb lett a motor, s mindenekelőtt Jorge Lorenzo példája tölti el optimizmussal:
 
„Nem ijeszt meg a ducatis kihívás” – fogalmazott Zarco a MotoSprint hasábjain. „Tény, hogy a KTM-mel nem tudtam véghez vinni, de nekik még nincs olyan motorjuk, amely nyert már futamot. Talán egyszer eljutnak oda, de nem tudom, mikor, és nekem nincs sok időm. Jorge eközben ugyan szenvedett tavaly, de a Ducatival győzni tudott. Számos eltérő stílusú versenyző képes volt jól szerepelni a Desmosedicin, szóval szerintem eléggé homogén motor, és ez önbizalommal tölt el.”
 
„Lorenzo példája nagyon biztató számomra, mert neki nagyon egyedi a stílusa: elképesztően tiszta és precíz, éppen ezért ha nincs meg a megfelelő érzés, nem is tud gyors lenni. Sosem teljesített felemásan: vagy lassú volt, vagy mint a Ducati esetében, nyerni tudott. Barcelonában, Mugellóban és Ausztriában is, emiatt azt gondolom, a ducatis mérnökök képesek voltak alkalmazkodni hozzá. Amikor nyert, a valódi Lorenzót láttuk.”
 
„Ez a Ducati erőssége: képesek jelentősen a versenyző irányába elmozdulni. Eközben a Hondánál, ahol van egy olyan erős motorosuk, mint Marc, jóval konzervatívabbak, fogalmazzunk így. A Ducati viszont számos lehetőséget megnyitott maga előtt azzal, hogy Dovizioso, Petrucci és Miller mind dobogóesélyesek. Éppen ezért nekem csak a saját eltökéltségemmel, motivációmmal és persze tempómmal kell foglalkoznom.”


Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: