Jegyek

Zarco nem teljesen biztos abban, hogy jó emberek ülnek a...

MotoGP
Zarco nem teljesen biztos abban, hogy jó emberek ülnek a versenyigazgatóságban
2020.08.22. 18:33
A francia mindenesetre örül a visszatérésének.
 
Johann Zarco elég kemény hullámvasutazásban vesz részt jelenleg, ugyanis bár megsérült, és többen is hibáztatják őt a múlt heti balesetért, a tempója láthatóan rengeteget javult, hiszen ma is a harmadik legjobb időt futotta az időmérőn. A francia így nyilatkozott jelenlegi helyzetéről a Crash.net szakoldalnak: „A lényeg az, hogy motorozhatok. A csuklóm sokat javult, és ennek nagyon örülök, bár egy kis fájdalmam azért maradt. Ez teljesen normális, és nincs vele gond. A büntetésnek nyilván már kevésbé örülök. Gondolkodtam a fellebbezésen is, de nem akarom tovább tolni ezt az ügyet. Inkább elfogadom most a helyzetemet, és a bokszból rajtolva lezárom ezt a történetet. Misanóban aztán ismét 100%-os leszek, úgyhogy jó versenyeim lehetnek. A célom az, hogy a lehető legjobb Ducatival menjek jövőre, és ez a büntetés még nem a világ vége.”

A ducatis azért rendesen odaszólt a stewardoknak: „Nem éppen könnyű a munka, amit végeznek, de nem igazán bízom bennük. Nem hiszem, hogy a legjobb emberek vannak a legjobb pozíciókban. A képeken látszik, hogy Morbidelli talán közelebb volt, mint én hittem, és erre büntetést kaptam, mert szerintük talán elkerülhető lett volna a baleset. Bezzeg Francót nem kérdezték meg arról, hogy ő elkerülhette volna az ütközést. Szerintem mindketten felelősek vagyunk, de ilyen a versenyzés. Amikor adódik egy előzési lehetőség, akkor az ember lecsap rá. Szerintem jól döntöttem, hogy ott támadtam, és ezt a stewardoknak is mondtam.”

Zarcóval egyetértett Danilo Petrucci is: „Szerintem a legtöbb MotoGP-versenyző nem elégedett a versenyigazgatósággal, mert a hátrébb haladók sokkal komolyabb büntetéseket kapnak, mint az élen lévők. Még a kategóriák között is vannak különbségek ezen a téren, úgyhogy javítani kellene rajta. Nyilván nincs könnyű dolguk, mert a különböző versenyzőknek más a véleményük, ezért sosincs olyan döntés, amellyel mindenki elégedett lenne. Jelen pillanatban a mezőnyben senki sem tökéletesen elégedett a helyzettel, de tehetetlenek vagyunk. Nem mehetünk oda és kérhetjük, hogy cseréljék le a stewardokat, mert ez nem így működik. Esetleg megpróbálhatunk beszélni velük, hogy javítsunk a helyzeten.”

Kivételesen Aleix Espargaro is egyetértett az olasszal: „Nem mindenki elégedett a Biztonsági Bizottságban sem, mert elég kellemetlen, amikor máshogy kezelnek különböző versenyzőket. A kategóriák közti és a mezőnyön belüli különbségeket is nézik. Szerintem a szabály az szabály, és ugyanannak kellene vonatkoznia a Moto3-ban huszadik helyért harcolókra, mint Marc Marquezre és Valentino Rossira. Egyenlő bánásmódra van szükség, és gyakran nem értünk egyet a döntéseikkel.”

Zarco egyébként elmondta, hogy már beszélt Franco Morbidellivel, viszont szigorúan nem a balesetről, hanem csak kettejük fizikai állapotáról: „Találkoztam Francóval a meeting előtt. A balesetről nem is beszéltünk, csak arról, hogy fizikailag hogy érezzük magunkat. Ő azt hitte, hogy nehezebb lesz újra motoroznia nálam, mert én egyből fel tudtam állni a baleset után. Az viszont tény, hogy én sérültem meg jobban, habár neki is vannak fájdalmai és horzsolásai. A célunk az, hogy kitöröljük a memóriánkból ezt az egészet.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: