Jegyek

11. helyen kezdte Sebestyén Peti a világbajnokságot...

Supersport
11. helyen kezdte Sebestyén Peti a világbajnokságot Assenben!
2021.07.24. 19:49
Pontszerzéssel, de komplikáltan kezdődött a szezon a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti számára. A 11. helyet szerezte meg a kategória egyetlen magyarja, tavaly október óta ez volt az első VB futama.
 
Írta: PS56 Team

A motorsport katedrálisa mindig tartogat meglepetéseket, ezen a hétvégén sem volt ez másképp. Sebestyén Peti a sikeres tesztek után magabiztosan érkezett új csapata színeiben az idei első versenyére. A pénteki szabadedzéseken nem sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat, így inkább csak az adatok gyűjtésére és minél több kör megtételére koncentráltak. Szombat reggelre aztán meglett a jónak tűnő irány, Peti már rögtön az első gyors körén fél másodperccel gyorsabb volt az előző naphoz képest. A második gyors körön aztán volt egy szerencsétlen esése, de ezzel együtt is bíztató volt a tempó.

Mivel idén eltörölték a 3. szabadedzést , csak a Superpole tapasztalataira tudott támaszkodni a csapat, így a reggeli beállításokhoz képest nem variáltak. Mindez a 11. helyre és értékes VB pontokra volt elég.

„Természetesen jobb eredményt szeretnék elérni ezzel a motorral, hiszen rengeteg potenciál van benne. Assen egy nagyon érdekes pálya, ide teljesen más beállítások kellenek, mint bárhova máshova. A ma reggel utáni feelinget vártam a versenyre is, ez sajnos nem volt meg és kicsit szerencsétlenül jött ki, hogy az időmérőn nem tudtuk jobban tesztelni a beállításokat. A csapat nagyon jól dolgozik, szeretném nekik ezt megköszönni! Most végre a versenyről is van rengeteg adatunk, így biztos vagyok benne, hogy már holnapra találunk megoldást a problémákra. Sajnos érződik nagyon, hogy a többiek már túl vannak 3 versenyhétvégén, ezért türelmesnek kell lennem, holnap újra megpróbálom majd a lehető legtöbbet kihozni a futamból!" – összegzett a HUMDA pilótája.
Fabio Evangelista csapatfőnök elmondta:
„Elégedett vagyok Peti mai teljesítményével, közel volt a TOP10 és biztos vagyok benne, hogy levonta a tanulságokat a holnapi napra. Egyáltalán nem könnyű szezon közben bekapcsolódni a mezőnybe, az első 10 pilóta rengeteget tesztelt, Peti hozzájuk képest nagyon kevés kilométert tett meg idén. Assen az egyik legkomplikáltabb pálya, meglátjuk, hogy holnap miben tudunk fejlődni, az időjárás is egy fontos tényező lesz. Lépésről lépésre haladunk és építkezünk, de véleményem szerint Peti és a csapat is remekül dolgozott ma."

A vasárnapi verseny 12.30-tól kezdődik majd és az Arena4.hu weboldalán lehet ingyenesen megtekinteni. 

Vasárnapi program:
Warm-up: 09:25
II. Futam 12:30     Aréna4.hu     Ingyenes élő stream

Írta: PS56 Team
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: