Jegyek

2015-ben a NIKA Racing TC1-es Hondájával fut teljes...

WTCR
2015-ben a NIKA Racing TC1-es Hondájával fut teljes WTCC-szezont Rickard Rydell
2014.04.16. 14:02
Egy cím, benne sok új információval. Vegyük őket sorra. 1: A NIKA Racing jövőre teljes szezont fut a WTCC-ben. 2: Mindezt egy TC1-es Honda Civickel teszik, így egy újabb privát Honda érkezik a mezőnybe. 3: Az autót a korábbi BTCC és STCC bajnok Rickard Rydell fogja vezetni.
 
A tavaly még Chevrolet-vel futó NIKA Racing, amely Michel Nykjaerrel a volánjánál győzelmeket is elért a WTCC-ben, idén néhány kiválasztott futamon áll rajthoz egy TC2-es Honda Civickel, amit Yukinori Taniguchi fog vezetni. Idén TC2-es autóval túl sok értelme nincs rajthoz állni a bajnokságban, hiszen a TC1-es autók jóval erősebbek, így nincs valós esély a jó szereplésre. Tegyük hozzá, Marrakechben például Franz Engstler és Pasquale di Sabatino is pontokat szerzett a TC2-es BMW-vel.

Máris sokkal érhetőbbé teszi a NIKA lépését (Taniguchi, TC2-es Civic) az a mai hivatalos bejelentés, miszerint jövőre teljes szezont futnak egy TC1-es Hondával, ami tulajdonképpen a TC1-es Civic evolúciója. Jóval fejlettebb és új szabályok szerint épített evolúciója, de az alap azért hasonló, így nyilvánvaló adatszerzési szándékkal fog idén néhány futamon körözni Taniguchi. Amikből aztán jövőre már Rydell profitálhat majd.  

Rickard Rydell, pilóta:
„Izgalommal tölt el, hogy jövőre egy teljes svéd csapatot képviselhetek majd a WTCC-ben. A Honda Racing team Sweden projekt egy nagy ígéret, amibe a teljes eltökéltséggel vetem bele magam. A WTCC egy nagyon erős és nagyon élvezetes bajnokság, és az új TC1-es szabályok egy izgalmas technikai kihívást nyújtanak nekünk. Alig várom, hogy az év későbbi szakaszában megkezdjem a teszteket az autóval.”
 
Nicklas Karlsson, csapatfőnök:
„Ez egy izgalmas lépés a jövőbe a NIKA Racing számára. Az, hogy Rickard Rydellel egy teljesen svéd WTCC csapatot indíthatunk harcba a WTCC-ben, nyilvánvalóan nagyon inspiráló minden érintett számára, és a TC1-es szabályok megnyitották az ajtót egy még intenzívebb versenyzés előtt. A Honda Sweden személyében egy nagyon erős partnert tudhatunk magunk mellett, és magasak az ambícióink.”
 
William De Braekeleer, a Honda Motor Europe motorsport menedzsere:
„Amióta csak csatlakoztunk a WTCC-hez, mindig is hozzátartozott a Honda politikájához, hogy az autóinkat elérhetővé tegyük privát csapatok számára. Úgy gondoljuk, hogy ez extra érdeklődést generál a bajnokságnak. Szükségtelen mondanom, hogy egy magyar és egy olasz/marokkói privát alakulat mellett örömmel köszöntünk a Honda versenycsaládjában egy olyan profi csapatot, mint a NIKA Racing.”  
 
Jonas Lindow, a Honda Sweden általános igazgatója:
„A 2013-as WTCC-szezon egy sikertörténet volt a Castrol Honda World Touring Car Teamnek, ezért természetes volt tovább építeni erre 2014-ben. Amikor mi itt, Svédországban kaptunk egy partneri megkeresést a NIKA Racingtől és Rickard Rydelltől, egy hihetetlenül nagy lehetőséget láttunk magunk előtt heverni – most pedig itt vagyunk, és bejelenthetjük terveinket, hogy felvegyük a versenyt a világ motorsportjának élmezőnyével.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: