Jegyek

22 állandó résztvevő a 2014-es futamokon

WTCR
22 állandó résztvevő a 2014-es futamokon
2014.03.22. 07:06
A túraautó-világbajnokság hivatalos weboldalán közzétett információk szerint összesen 22 autó és pilóta adta le a nevezését a teljes 2014-es szezonra. Ebből 16 lesz az új szabályok szerint épített TC1-es kocsi, míg a hat TC2-esből háromnak a sofőrjét és egynek a márkáját még nem hozták a nyilvánosságra. Most már az is hivatalos, hogy az Onyx Racing programja csúszik.
 
Három hét van hátra a WTCC 2014-es idényének rajtjáig, s a nevezési határidő egy hete járt le, így épp ideje volt, hogy végre hivatalos információ is napvilágot lásson a mezőny összetételéről. A bajnokság hivatalos weboldala, az fiawtcc.com ma este nyilvánosságra hozta, hogy összesen 22 autó és versenyző adta le a nevezését a teljes szezonra, így ennyien sorakoznak majd fel a rajtrácsra állandó résztvevőként. Ez a szám egyébként csak leheletnyit marad el a tavalyi értéktől: egy éve a Hungaroringen például csak kettővel többen, azaz 24-en álltak rajthoz.
 
Az mindenképp pozitív, hogy a 22-ből 16 autó az új szabályok szerint lesz építve, azaz a TC1-es kategóriában indul majd. A legtöbben RML által épített Chevrolet Cruze-zal mennek majd, szám szerint hatan, míg Hondából négy, Citroënből és Ladából pedig három-három lesz majd a mezőnyben. Fontos megjegyezni, hogy a sorozathoz idén csatlakozó francia gyártó színeiben egy negyedik versenyző, Ma Qing Hua is elindul majd öt fordulón.
Chevrolet-ből lesz a legtöbb (6) a mezőnyben
 
Ami a régi reguláknak megfelelő autókat, azaz a Yokohama Trophy-ért harcba szálló TC2-es kocsikat illeti, belőlük hat lesz a túraautó-világbajnokság idei versenyein. Két BMW-t indít a Team Engstler, három SEAT-ot a Campos Racing, illetőleg a Nika Racing is rajthoz áll egy kocsival, amelynek a márkáját még nem hozták nyilvánosságra, ahogy Franz Engstler csapattársának, valamint a Campos esetén John Filippi két kollégájának a nevét sem.
 
A fentiekből még egy fontos információ kiderül: hiába jelentette be januárban teljesen váratlanul az Onyx Racing, hogy 2014-ben a WTCC-ben fognak szerepelni, a csapat arról tájékoztatta az FIA-t, hogy ezt az elképzelést kénytelen voltak feladni.
 
A 2014-es túraautó-világbajnoki mezőny eddig:
1 Yvan Muller FRA Citroën C-Elysée TC1
2 Gabriele Tarquini ITA Honda Civic WTCC TC1
3 Tom Chilton GBR Chevrolet Cruze TC1
4 Tom Coronel NED Chevrolet Cruze TC1
5 Michelisz Norbert HUN Honda Civic WTCC TC1
6 Franz Engstler GER BMW 320 TC TC2
7 Hugo Valente FRA Chevrolet Cruze TC1
9 Sebastien Loeb FRA Citroën C-Elysée TC1
10 Gianni Morbidelli ITA Chevrolet Cruze TC1
11 James Thompson GBR LADA Granta TC1
12 Rob Huff GBR LADA Granta TC1
14 Mikhail Kozlovszkij RUS LADA Granta TC1
18 Tiago Monteiro POR Honda Civic WTCC TC1
25 Mehdi Bennani MAR Honda Civic WTCC TC1
27 John Filippi FRA SEAT León WTCC TC2
33 Ma Qing Hua CHN Citroën C-Elysée TC1 *
37 José María López ARG Citroën C-Elysée TC1
77 René Münnich GER Chevrolet Cruze TC1
98 Dusan Borkovic SRB Chevrolet Cruze TC1

* Ma Qing Hua csak öt fordulón áll rajthoz, nem az összesen.

A listáról hiányzik négy TC2-es induló: egy BMW (Team Engstler), két SEAT (Campos Racing) és egy ismeretlen márkájú autó (Nika Racing).

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: