Jegyek

Mazepin nyerte a főversenyt Mugellóban, Shwartzman kiesett

Egyéb autósport
Mazepin nyerte a főversenyt Mugellóban, Shwartzman kiesett
2020.09.12. 17:53
Óriási káosz és kétszeri biztonsági autós fázis után az orosz versenyzőt intették le elsőként a Toszkán Nagydíj főversenyén Luca Ghiotto és Louis Deletraz előtt, míg az egyik fő bajnoki esélyes, Robert Shwartzman a verseny felénél kiállni kényszerült.
 
Lewis Hamilton Formula-1-es pole-pozíciója után a Formula-2-es főversennyel folytatódott és egyben zárult a 2020-as Toszkán Nagydíj szombati napja, a rajtot Christian Lundgaard várhatta az élről Danniel Ticktum és Callum Ilott előtt. A piros lámpák kialvását követően Lundgaardnak egész jól sikerült s start és Ticktum is megtartotta pozícióját, Ilott viszont rengeteget visszaesett és már Jehan Daruvala támadta a hetedik helyért.  A mezőny közepében a Prema versenyzői próbáltak előrébb verekedni, azonban míg Robert Shwartzman támadott, Mick Schumacher Guanyu Zhouval küzdött.

Az élen Ticktum nem szakadt le Lundgaardról és DRS-távolságon belül autózott, és Luca Ghiotto is szorosan követte a brit versenyzőt. A kiállások sorát az ART-s kezdte meg a 8. körrben, így visszaesett az utolsó helyre, majd nem sokkal később Ghiotto egy elképesztő kifékezéssel elvette az első helyet Ticktumtól. A kerékcserék után Nikita Mazepin vette át a vezetést Jüri Vips és Shwartzman előtt, az addig élen haladók pedig mind visszaestek a mezőny végére.

A verseny feléhez érve a mezőny közepében hatan (!) vívtak hatalmas csatát egymással, a harmadik helyért pedig a 17. körben a félig újonc Jüri Vips és Zhou nem hagyták békén a másikat, és a csatából a kínai jött ki győztesen. Shwartzman sem húzta sokáig, ugyanis már korábban látni lehetett, hogy az orosz autójával baj van, majd ki is állt végül. A 23. körben Guliano Alesi is kiállt, de meglehetősen rossz helyen, ami miatt előbb virtuális, majd rendes biztonsági autót kellett elrendelni, és jöttek a további kerékcserék.

Az újraindítás után Lundgaard jól eljött, mögöttük viszont többen is összeértek, ebből legrosszabbul Zhou és Jack Aitken jött ki, de Schumacher sem úszta meg koccanás nélkül, így ismét SC-fázis következett. Két körrel a vége előtt Lundgaard visszaesett a harmadik helyre és Mazepin ugrott az élre Ghiotto előtt, de friss gumikon Felipe Drugovich elképesztő gyorsasággal közeledett az élen haladók felé. Végül Mazepin győzött Mugellóban csapattársa és Louis Deletraz előtt.

A főverseny végeredménye:

Fotó: Hitech Grand Prix / Twitter
 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: