Jegyek

800 kilométert tesztelt technikai gond nélkül a Honda

WTCR
800 kilométert tesztelt technikai gond nélkül a Honda
2013.01.19. 11:40
Pénteken véget ért a JAS Motorsport idei első, háromnapos tesztje Valenciában, amely során a két gyári pilóta, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro összesen több mint 800 kilométert tett meg az átalakított Honda Civic volánja mögött.
 
A gyakorlás még szerdán kezdődött, amikor 280 km-t autóztak, csütörtökön 225 km volt a táv, a zárónapon pedig közel 300 km-t tett meg a két versenyző a kocsival. És ami az egészben a legpozitívabb számukra: mindezt technikai problémák nélkül!
 
Gabriele Tarquini a tavaly augusztusi, Portimaóban tartott teszt óta most próbálhatta ki először az autót: „Elégedetten látom, hogy a Civic jelentősen fejlődött, amely az előző szezonban futott három verseny tapasztalatainak az eredménye. Másrészről viszont csalódott vagyok, hogy a pályát újraaszfaltozták. Sokat teszteltem itt a SEAT-tal, és ezt a tapasztalatot felhasználva akartam megítélni az autónk teljesítményét. Sajnos az új felület lehetetlenné tesz bármilyen összehasonlítást” – idézi az olaszt az fiawtcc.com.
Tarquini (jobbra) a tavalyi szezont még a SEAT-tal versenyezte végig, így a tavaly nyári teszt óta most ülhetett be először a Civic volánja mögé
 
A 2009-es világbajnok, valamint csapattársa, Tiago Monteiro elsősorban a 2013-ra fejlesztett új részek tesztelésére koncentrált. „Ez volt számunkra az elsőbbrendű, mivel néhány alkatrészt le kellett ellenőriznünk, mint például a felfüggesztést, amelyet már nem változtathatunk, ha az autó már homologizálva van. Biztos vagyok benne, hogy jó munkát végeztünk, különösen azért, mert megerősítést nyert, hogy a tavaly nyári teszt óta jó irányba haladunk” – nyilatkozta Tarquini.
 
Természetesen a márciusi szezonrajt előtt fog még tesztelni a Honda: a tervek szerint a következő gyakorlásra február második hetében kerül majd sor Aragónban.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: