Jegyek

Sofuoglu: „Moto2? Soha többé! Politikailag nem illek oda”

Supersport
Sofuoglu: „Moto2? Soha többé! Politikailag nem illek oda”
2013.09.18. 10:57
Kenan Sofuoglu a Moto2-t és a Hondát bírálta a jövőjével kapcsolatban tett nyilatkozatában, amely során a török versenyző elmondta, hogy már semmi újat sem akar kipróbálni, vagyis minden bizonnyal marad a Kawasakinál a Supersportban.
 
„Vannak ajánlataim a Moto2-ből, azonban úgy gondolom, hogy a Kawasakival szerencsés embernek érezhetem magam.” – kezdte a háromszoros Supersport világbajnok, aki több mint valószínű, hogy idén nem lesz képes megvédeni bajnoki címét.  „Amióta elhagyta a Moto2-t, a Supersportban a Kawasaki versenyzője vagyok. Ők egy gyár, akik igazán foglalkoznak velem. Török vagyok, Törökországban pedig sajnos nincsenek nagy szponzorok és nem is igazán támogatják a versenyzőket, valamint az utánpótlást. Jelenleg a Kawasaki áll mögöttem, azonban a Moto2-ben ki támogatna engem?” – tette fel a kérdést Sofuoglu, amire sajnos elég evidens a válasz. „A Kawasakival folyamatosa kapcsolatban állok, emellett pedig pontosan azt a motort építik nekem, amire szükségem van. A Moto2 egészen másként működik. Én nem vagyok Marc Marquez, én Kenan vagyok, egy teljesen más versenyző. Például nem tudok úgy menni, mint ő. A Moto2-ben már több soron bebizonyosodott, hogy politikai szempontból mely versenyzők fontosak igazán: spanyolok, olaszok, németek és svájciak. Ha te török vagy akkor nem törődik veled senki sem, mivel nem nagyon vannak szponzorok, amiket magaddal tudsz hozni. Ez a helyzet vezetett oda, hogy szerettem volna ismét a Supersportban versenyezni, mégpedig Kawasakival.” – utalt a 29 éves motoros a 2011-es szezon végére, amikor távozott a Moto2-ből.
 
„A Honda nem igazán áll oda a versenyzők mögé, emiatt pedig meg vagyok róla győződve, hogy a Kawasaki összes versenyzője szerencsésnek érezheti magát. Ez az oka annak is, hogy nem fogok többet a Moto2-ben menni. Ehhez még hozzájön az is, hogy a Moto2-es pilóták 18-19 évesek én pedig 29 vagyok. Amikor 18 évesen a német Yamaha kupában mentem, akkor még egy teljesen más ember voltam. Ilyen idősen ugyanis nem gondol az ember arra, hogy akár meg is halhat, amikor egy előzéssel próbálkozik. Ahogy öregszik az ember, úgy változik meg a gondolkodásmódja. Én már nem szeretnék semmi újat kipróbálni. Azért versenyzek mert évezem, viszont ha ezt már nem érzem majd, akkor abbahagyom.” – nyilatkozta Kenan Sofuoglu. A török versenyzővel kapcsolatban ugyan felröppentek olyan hírek az év során, miszerint ezúttal már a Kawasaki színeiben újra próbára tenné magát a Superbike-ban, azonban a háromszoros Supersport világbajnok alighanem marad a 600-as motoroknál. Sofuoglu egyébként 2011-ben futott teljes szezont a Moto2-ben a Technomag Suter motorján, legjobb eredménye (és egyben egyetlen dobogós helye) pedig egy második hely volt a Holland nagydíjon.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: