Jegyek

A Honda csapatfőnöke a Q2-be jutás ellenére nem elégedett

WTCR
A Honda csapatfőnöke a Q2-be jutás ellenére nem elégedett
2012.10.21. 00:07
Látszólag nagy volt az öröm a JAS Motorsport Honda Racing bokszában a japán időmérő edzés végén, ami nem csoda, hiszen kívülállóként azt gondolnánk, hogy kiválóan sikerült az első éles bevetés a WTCC-ben most debütáló gyári Honda és a Civic S2000 számára. Tiago Monteiro egyből a Q2-be jutott az új autóval, ám a JAS csapatfőnöke szerint a Civic ennél is többre lett volna képes.
 
A suzukai WTCC-hétvége kapcsán a legnagyobb várakozás kétségkívül a gyári Honda hazai pályán történő bemutatkozását előzte meg, és az olasz-japán alakulat nem is okozott csalódást senkinek: az új Civic S2000 egyből első időmérő edzésén bejutott a Q2-ba, azaz a legjobb 12 közé. Tiago Monteiro, a csapat pilótája mindezzel elégedett is volt.

„Tudtuk, hogy nagyon szoros és nehéz lesz ez a kvalifikáció. A célunk az volt, hogy továbblépjünk a Q2-be, és ennek érdekében mindhárom szett új időmérős gumit el kellett használnunk a Q1-ben. Így az időmérő első szakaszában sikerült egy jó időt futnunk, amivel helyet nyertünk magunknak a Q2-ben, ott viszont már nem volt sok esélyünk, mivel nem maradt friss gumink”- foglalta össze tömören első hondás időmérőjének alakulását Monteiro.

„Azt hiszem, pozitívan kell tekintenünk erre az eredményre, mivel néhány héttel ezelőtt még egyáltalán nem tudtuk, lesz-e esélyünk bejutni a Q2-be. A mostani célunkat teljesítettük, és most tovább kell dolgoznunk és fejlődnünk. Vasárnap két hosszú verseny vár ránk, amelyeken megpróbáljuk majd a legjobb formánkat nyújtani”- tette hozzá a portugál pilóta a touring-cars.net munkatársának nyilatkozva.

Monteiro tehát elégedett volt a Q2-be jutással és az ott elért 11. hellyel, ám a JAS Motorsport csapatfőnöke, Alessandro Marinai nem feltétlenül osztotta pilótája véleményét, szerinte ugyanis az általuk épített autó ennél is többre lett volna képes első éles bevetésén.

„A kvalifikáció végén kicsit csalódottak voltunk, mert a top8-ban akartunk végezni”- szólalt meg a maximalista a csapatfőnökben. „Nagyon szoros volt az időmérő, és Tiago sajnos elkövetett egy kisebb hibát az első szett gumin, ami az egész edzésre rányomta a bélyegét. Innentől kezdve ugyanis mindhárom friss szett gumit el kellett használnunk, hogy bejussunk a Q2-be, így ott már nem tudtuk elérni azt, amit szerettünk volna.”

Mariani persze nem fog harakirit elkövetni a 11. hely miatt sem. „Másrészről viszont, bizonyos szempontból ennek így kellett történnie, mert mégiscsak ez volt az első időmérőnk, és pénteken csak 30 percet gyakorolhattunk a friss gumikon. Szóval, ilyen kevés tapasztalattal, ez azt hiszem, normális. Ezzel együtt töretlenül hisszük, hogy az autónk jó, ezért bízom az eredményes vasárnapi szereplésben”- tekintett előre az olasz.   
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: