Jegyek

A Honda is maximumsúlyon lesz Sanghajban

WTCR
A Honda is maximumsúlyon lesz Sanghajban
2013.10.18. 12:24
Nem maradtak következmények nélkül a Honda sonomai és suzukai győzelmei: a ma nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, hogy a japán gyár a soron következő kínai forduló során a maximális, negyven kilogrammos plusz súllyal lesz köteles indulni, akárcsak az év összes versenyén a Chevrolet.
 
A mérce továbbra is a Chevrolet maradt tehát, amely a szezon 11. állomásán sem könnyül és ismét a maximális súlyt cipeli magával. Ám idén harmadik alkalommal (a Salzburgringen és Moszkvában volt ugyanez a helyzet) nem lesznek egyedül ezzel, a Honda sonomai és suzukai győzelmei – amelyből előbbit Gabriele Tarquini, utóbbit a gyár hazai pályáján Michelisz Norbert szerezte – ugyanis azzal jártak, hogy immáron ők is a legnagyobb súllyal lesznek kénytelenek indulni Sanghajban. Ráadásul a kínai aszfaltcsíkon található a naptár leghosszabb egyenese – a japán gyárnak, és így a Zengő Motorsportnak sem lesz egyszerű dolga két hét múlva.
 
A többi olyan kocsi, amely egész évben részt vett a bajnokságban, azaz a BMW 320 TC, a SEAT León és a LADA Granta mind a minimális súlyon, húsz kilóval az alapérték alatt futhatnak majd az idény utolsó előtti hétvégéjén. Ugyanakkor a sorozathoz csak Japánban csatlakozott szívómotoros autók (BMW 320si, Chevrolet Cruze LT) súlykompenzáció nélkül, azaz a gyári alapérteken versenyezhetnek, számukra a rendszer majd csak Makaón lép életbe. Ez alól kivétel a Volvo C30, amely csak Kínában fog feltűnni a mezőnyben: amint azt már tegnap megírtuk, bár kompenzációs súlyt nem kapnak, húsz kilogramm ballasztsúllyal állnak majd rajthoz.
 
Sanghaji súlykompenzációk:
+ 40 kg: Chevrolet Cruze 1.6 T, Honda Civic S2000
0 kg: BMW 320si, Chevrolet Cruze LT, Volvo C30 (+ 20 kg ballasztsúly)
- 20 kg: BMW 320 TC, LADA Granta, SEAT León WTCC

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: