Jegyek

A Honda közútra viszi a WTCC-s fejlesztéseket

WTCR
A Honda közútra viszi a WTCC-s fejlesztéseket
2012.09.29. 07:45
A Honda bejelentette, hogy a vadonatúj Civic Type R utcai autó kifejezetten az európai piacokra lett kifejlesztve, közvetlenül a Civic WTCC versenyautóból átemelt újításokkal, amit első hivatalos megmérettetésén a túraautó-világbajnokságon Tiago Monteiro fog vezetni, a három hét múlva megrendezésre kerülő suzukai versenyhétvégén.
 
Csütörtökön egy a Párizsi Autószalon keretein belül elhangzott sajtótájékoztatóból, amit Manabu Nishimae a Honda Motor Europe elnöke vezetett – megtudhattunk néhány részletet az új modellről. „Az izgalmas és sportos termékek szerves részét képezik a Honda arculatának. A Type R típus a szenvedélyes Honda ügyfeleknek készült és az érkező modell célja, hogy új mércét állítson fel a teljesítmény és a kezelhetőség területén." Továbbá kiderült, hogy a WTCC-ben használt technológiai fejlesztéseknek is helyet adtak az autóban.

„Kifejezetten az európai piacra lett kifejlesztve és a Honda WTCC-s részvétele által használt teljesen új technológiák segítségével haladt a fejlesztés. A Type R egyértelmű célja, hogy a leggyorsabb elsőkerék-meghajtású járművé avanzsáljon a legendás Nordschleife versenypályán.”

A két pilóta, akik a 2013-as esztendőben megrendezendő túraautó-világbajnokság hétvégéin terelgetni fogják a gyár új autóit, Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini is tiszteletét tette az Autószalon tegnapi napján.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: