Jegyek

A Honda Michelisz Norbinak és a Zengő Motorsportnak is...

WTCR
A Honda Michelisz Norbinak és a Zengő Motorsportnak is köszönetet mondott az FIA Gálán
2013.12.07. 13:44
Pénteken, Párizsban tartották a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalos év végi díjátadó gáláját, melyen 2013 bajnokait jutalmazták. A díjazottak között természetesen a WTCC egyéni és csapatvilágbajnoka is ott volt, hiszen Yvan Muller és a Honda is most vehette át hivatalosan a bajnoki címért járó serleget.
 
A csapat világbajnoki címért járó serleget Daisuke Horiuchi vette át a Honda képviseletében, aki a japán és az olasz szakemberek mellett a magyar Zengő Motorsport dolgozóinak és Michelisz Norbertnek az érdemeit is kiemelte a közös sikerben.

„Ez a világbajnoki cím egy nagyszerű elismerést jelent mindenki számára, aki oly keményen dolgozott ennek a projektnek a részeseként, akár a pályán, akár odahaza Japánban, Olaszországban és Magyarországon. A JAS Motorsport, a Zengő Motorsport, a Mugen és a Honda R&D folyamatos elhivatottságának és szakértelmének köszönhetően, nem beszélve Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro és Michelisz Norbert tehetségéről, idén négy győzelmet és 16 további dobogós helyezést értünk el. Ez olyasvalami, ami igazán nagy büszkeséggel tölt el minket az első WTCC-s évünk végén. A célunk most nyilván az, hogy 2014-ben még jobban teljesítsünk!” – mondta el Horiuchi, akinek a szavain keresztül tehát mi, magyarok is jelen voltunk picit a 2013-as év végi FIA Gálán, hála a Zengő Motorsport egész éves munkájának.  

Az egyéni világbajnok, Yvan Muller is átvette jól megérdemelt serlegét, és nyilatkozatában már a jövőre is előretekintett picit. „Már alig várom a jövő évet” – kezdte az immár négyszeres világbajnok, kezében a 2013-as vb-címért járó serleggel. „Ez lesz az első alkalom, hogy egy francia gyártóval dolgozok együtt. Ez egy nagy kihívás, mert a Citroënnek a raliban sok tapasztalata van, de a pályaversenyzésben semmi. Annyi tapasztalatot át kell nekik adnom, amennyit lehetséges. Ez nagy felelősség, mert legalábbis az elején nagyon rám fognak támaszkodni. Az egész csapat és Sebastien is. De ő egy fantasztikus bajnok, és biztos vagyok benne, hogy gyors tanuló lesz” – utalt picit talán a WTCC hivatalos oldalán ma közzétett videóra is a francia.

A világbajnoki címek mellett néhány különdíj is kiosztásra került, így például a WRC2 bajnoka, a súlyos sérülése után bajnoki címmel visszatérő Robert Kubicát választották meg az Év Személyiségének. A Citroën vezetői korábban többször is úgy nyilatkoztak, szívesen látnák 1-1 futam erejéig jövőre Kubicát is WTCC-csapatukban, bár annak lehetőségét kizárták, hogy a lengyel teljes szezont fusson a sorozatban. Ha csak egy futamot választanak ki, amin elindítják, akkor ajánljuk figyelmükbe a hungaroringi futamot, hiszen a korábbi F1-es tapasztalatokból kiindulva mindenki tudja, mennyien látogatnak ki miatta egy-egy mogyoródi futamra Lengyelországból.

Természetesen nem kerülhet megrendezésre FIA Gálára Gabriele Tarquini és Sebastien Loeb nélkül, így ők is személyes tiszteletüket tették a helyszínen, ahogy a bajnokság 3. helyén végző James Nash is. Loeb azonban kilenc év után először nem díjazottként volt jelen, hiszen távollétében a rali-világbajnokság vb-címét egy honfitársa, Sebastien Ogier nyerte el VW-nel.

A Gálát megelőzően tartották az FIA éves közgyűlését is, amelyen Jean Todt FIA-elnöknek újra bizalmat szavaztak.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: