Jegyek

A Honda nem sajnálja Miller távozását

Moto3
A Honda nem sajnálja Miller távozását
2014.06.10. 09:43
Jack Miller az idei szezonban eddig nagyszerűen szerepelt a Moto3-ban. Az eddigi hat futamból hármat megnyert, így a legutóbb Mugellóban történt baleset után is öt ponttal vezeti a ranglistát Romano Fenati előtt. A Honda ennek ellenére jelenleg nem igazán sajnálja az ausztrál KTM-hez való igazolását.
 
Jack Miller idén nagyon szép teljesítményt nyújt egy KTM nyergében, leszámítva mugellói hibáját. A tavalyi szezonban viszont még egy FTR-Hondát terelgetett a Caretta Technology – RTG csapat színeiben. Mivel akkor ez a csomag egyértelmű hátránnyal rendelkezett, Miller még azelőtt aláírt a Red Bull KTM-hez, mielőtt a HRC hivatalosan bejelentette volna, hogy 2014-re egy teljesen átdolgozott, jobb konstrukciót kíván versenyzőinek adni. A nagy H most tagadja, hogy hiba lett volt Miller elengedése, ragaszkodnak hozzá, hogy amikor az ausztrál aláírt a KTM-hez, ők még nem hozták meg a végső döntést a fejlesztésekkel kapcsolatban.
 
A HRC szerint nem tudtak volna többet tenni annak érdekében, hogy Miller maradjon, tisztában voltak sebességével, amit a gyengébb FTR-Hondán produkált. Ez a felfogás a Honda részéről azt sugallhatja, hogy teljes erővel jelenlegi versenyzőire koncentrál. ahelyett, hogy az esetlegesen múltban elkövetett hibáikon rágódnának. A témáról a HRC főnöke, Livio Suppo beszélt a motorcyclenews.com-nak. Szavaiból érződik, hogy megérti Miller döntését, de különösebben nem könyveli el pótolhatatlan veszteségnek. De attól sem határolódik el, hogy a jövőben egy Honda nyergében lássák a 19 éves Jacket.
Miller és a KTM jó párosnak bizonyul
 
„Próbáltuk meggyőzni, hogy maradjon a Hondánál, remélve, hogy elhiszi, képesek vagyunk egy jó gépet építeni. Tavaly könnyebb volt számára gyári szerződést kötni a KTM-mel, mint olyan helyzetben maradni, amiben a Hondába kellett volna megbíznia, egy olyan csapatnál, ami nem gyári csapat. Amikor eldöntötte, hogy a KTM-hez megy, túl korán volt. Akkoriban még nem hoztuk meg a döntésünket és úgy tűnt, csak a német csapat képes menni a motorunkkal. Az időnek köszönhetően lehetetlen volt bármit is megjavítani. Teljesen érthető, hogy valami mást keresett, de remélhetőleg a jövőben Honda versenyző lesz” – mondta Suppo.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: